NWO toekenning voor eHealth Junior en biologische klok

0
646

Bijna 5 miljoen voor digitaal platform chronisch zieke kinderen en 1,5 miljoen voor onderzoek gezonde biologische klok in een 24/7 maatschappij


Het programma ‘Onderzoek op Routes door Consortia’ van de Nationale Wetenschapsagenda kende vandaag het Erasmus MC-Sophia subsidies toe voor de ontwikkeling van een eHealth platform voor chronisch zieke kinderen én voor onderzoek naar de biologische klok.

eHealth Junior


Het consortium eHealth Junior, onder leiding van hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Manon Hillegers krijgt 4,9 miljoen euro. Een team van wetenschappers, game-designers, jongeren en bedrijven gaat de uitdaging aan om de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met een chronische ziekte te verbeteren. Lees voor meer informatie.Biologische klok


Bert van der Horst, hoogleraar Chronobiologie en Gezondheid, en wetenschappelijk onderzoeker Inês Chaves zijn betrokken bij het “Bioclock” consortium dat zich o.a. buigt over het ontwikkelen van strategieën om de biologische klok gezond te houden. Zij krijgen 1,5 miljoen euro voor onderzoek naar duurzame gezondheid en inzetbaarheid van nachtwerkers en (i.s.m. Dr. Marijn Vermeulen) onderzoek naar de invloed van de biologische klok op de ontwikkeling en gezondheid van de premature baby. Lees voor meer informatie.

NWO


In totaal stelt de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek ruim 93 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is 81 miljoen euro afkomstig uit de Nationale Wetenschapsagenda, 12 miljoen wordt medegefinancierd door de (internationale) consortiapartners. De toegekende projecten richten zich op acute vragen vanuit de samenleving.

Consortia


De consortia kennen een brede vertegenwoordiging van kennisorganisaties én maatschappelijke partners: variërend van publieke partijen zoals musea, ziekenhuizen, universiteiten en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland, tot stichtingen, patiëntenverenigingen en andere burgerinitiatieven, gemeenten, provincies en ministeries. Ook het bedrijfsleven is ruim vertegenwoordigd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.