NWO toekenning voor eHealth Junior en biologische klok

Array

Bijna 5 miljoen voor digitaal platform chronisch zieke kinderen en 1,5 miljoen voor onderzoek gezonde biologische klok in een 24/7 maatschappij


Het programma ‘Onderzoek op Routes door Consortia’ van de Nationale Wetenschapsagenda kende vandaag het Erasmus MC-Sophia subsidies toe voor de ontwikkeling van een eHealth platform voor chronisch zieke kinderen én voor onderzoek naar de biologische klok.

eHealth Junior


Het consortium eHealth Junior, onder leiding van hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Manon Hillegers krijgt 4,9 miljoen euro. Een team van wetenschappers, game-designers, jongeren en bedrijven gaat de uitdaging aan om de kwaliteit van leven van kinderen en jongeren met een chronische ziekte te verbeteren. Lees voor meer informatie.



Biologische klok


Bert van der Horst, hoogleraar Chronobiologie en Gezondheid, en wetenschappelijk onderzoeker Inês Chaves zijn betrokken bij het “Bioclock” consortium dat zich o.a. buigt over het ontwikkelen van strategieën om de biologische klok gezond te houden. Zij krijgen 1,5 miljoen euro voor onderzoek naar duurzame gezondheid en inzetbaarheid van nachtwerkers en (i.s.m. Dr. Marijn Vermeulen) onderzoek naar de invloed van de biologische klok op de ontwikkeling en gezondheid van de premature baby. Lees voor meer informatie.

NWO


In totaal stelt de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek ruim 93 miljoen euro beschikbaar. Daarvan is 81 miljoen euro afkomstig uit de Nationale Wetenschapsagenda, 12 miljoen wordt medegefinancierd door de (internationale) consortiapartners. De toegekende projecten richten zich op acute vragen vanuit de samenleving.

Consortia


De consortia kennen een brede vertegenwoordiging van kennisorganisaties én maatschappelijke partners: variërend van publieke partijen zoals musea, ziekenhuizen, universiteiten en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland, tot stichtingen, patiëntenverenigingen en andere burgerinitiatieven, gemeenten, provincies en ministeries. Ook het bedrijfsleven is ruim vertegenwoordigd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen