Overheid moet meer investeren in populatiemanagement

Array

Populatiemanagement wordt gezien als oplossing voor de grote uitdagingen in de gezondheidszorg. In negen regio’s zijn door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) destijds proeftuinen ingesteld om populatiemanagement te introduceren en de resultaten te evalueren. Bij populatiemanagement gaat het om het samenbrengen van preventie, zorg en welzijn met als doel: verbetering van de gezondheid van de bevolking en de kwaliteit van de zorg tegen lagere kosten (triple aim). De resultaten van dit hervormingsmodel zijn echter nog niet bevredigend, blijkt uit onderzoek van Betty Steenkamer.

De overheid moet daarom verder investeren in elementen als data- en kennisinfrastructuur, netwerkopbouw en nieuwe bekostigingsmodellen.

De promovenda verdedigde haar proefschrift, getiteld Population Health Managament unravelled, op 27 november aan Tilburg University.

ZIe ook: RIVM  https://www.rivm.nl/nieuws/promotie-overheid-moet-meer-investeren-in-populatiemanagement-0

Bron: Tilburg University

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen