Limburgse ziekenhuizen en ambulancediensten retourneren overgebleven vaccins

Array

De Limburgse ziekenhuizen en ambulancediensten zijn zover gevorderd met het vaccineren van hun medewerkers in de acute coronazorg dat ze vaccins overhouden. Deze worden geretourneerd om herverdeeld te worden naar ziekenhuizen die een tekort hebben.   

De vaccins werden afgelopen woensdag ontdooid afgeleverd in het Maastricht UMC+ en verdeeld over de ziekenhuizen in Limburg. De  medewerkers die structureel op de COVID-afdelingen en ambulancediensten in Limburg werkzaam zijn, zijn inmiddels grotendeels gevaccineerd. Twee ziekenhuizen in Limburg zijn al helemaal klaar.

De reeds ontdooide vaccins zijn beperkt houdbaar en om nog gebruikt te kunnen worden, worden overblijvende vaccins geretourneerd om ingezet te worden bij andere ziekenhuizen die een tekort hebben. Het aantal vaccins per regio werd landelijk bepaald aan de hand van het perentage coronazorg dat wordt geleverd; de zogenoemde fair share. Omdat de Limburgse ziekenhuizen hoog zitten in die fair share, hebben ze ook een relatief hoog aantal vaccins toegewezen gekregen.

Bron: Maastricht Universitair Medisch Centrum+

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen