Communicatietoolkit en uitvoering vaccinatie zorgmedewerkers

0
834
De Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA) heeft een meldpunt geopend voor doktersassistenten die willen meehelpen bij de grootschalige landelijke vaccinatie tegen Covid19. Met de vooruitzichten van de grote aantallen vaccinaties tegen Covid19, komt er een...

Wie een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. In een later stadium kan dat ook digitaal. Woensdag 6 januari start het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. De eerste mensen uit deze groep van circa 269.000 zorgmedewerkers krijgen de vaccinatie bij de GGD-priklocaties in Veghel. Vanaf vrijdag 8 januari kan dat ook in Rotterdam en Houten, en maandag 11 januari volgen ook Amsterdam, Drenthe en Den Haag. Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en WMO-ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken. Tussen die twee inentingen zit drie weken. Zeven dagen na de tweede prik zijn mensen maximaal beschermd tegen het coronavirus.

Met deze protocollen kunnen medewerkers van verpleeghuizen en andere zorgprofessionals het vaccin op een veilige en betrouwbare manier toedienen.

Communicatietoolkit

Om zorgmedewerkers zo goed mogelijk te informeren over het vaccineren, biedt de Rijksoverheid de communicatietoolkit voor zorginstellingen aan. Hierin vind je diverse communicatiemiddelen die rechtenvrij gebruikt kunnen worden. Bekijk de communicatietoolkit en download de materialen.

RIVM, de koepels van werkgevers en GGD GHOR Nederland hebben afspraken gemaakt over het uitnodigen van groepen zorgmedewerkers voor vaccinatie. Zorgmedewerkers krijgen zo de gelegenheid om zich te laten vaccineren, zodat de zorgcontinuïteit geborgd is. Uitgaande van een opkomst van 75% voor de vaccinatie, kan iedereen uit bovengenoemde groep gevaccineerd worden medio maart 2021.

Bron: Project ‘Thuis in het Verpleeghuis: Waardigheid en trots op elke locatie

Vorig artikelEvaluatie CoronaMelder
Volgend artikelGezonde leefstijl voor leerlingen: gewoon beginnen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.