Nieuw lid en nieuwe adviseur Raad van Toezicht Erasmus MC

Mevrouw prof.dr. M. Lückerath-Rovers is door de minister van OCW benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Erasmus MC. Zij is daarmee de opvolger van mevrouw dr. Jacomine Ravensbergen die per 1 november 2020 is teruggetreden uit de Raad van Toezicht.

Corporate Governance

Mijntje Lückerath-Rovers is sinds 2013 hoogleraar Corporate Governance aan de Tilburg University, TIAS School for Business and Society. Ze studeerde Financiële Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en werkte van 1994 tot 2001 bij Rabobank International. In 2001 keerde ze terug naar de Erasmus Universiteit als universitair hoofddocent en doceerde daar het vak Financiële Markten en Toezicht. Vanaf 2007 heeft haar onderwijs en onderzoek zich gericht op Corporate Governance, met name op onderwerpen als langetermijnwaardecreatie en effectieve besluitvorming in bestuur en toezicht. Daarnaast is Lückerath-Rovers commissaris bij onder andere Achmea (tot april 2021), NRC Media, KNGF Geleidehonden en Diergaarde Blijdorp.

De Raad van Toezicht bestaat verder uit Gijs de Vries (voorzitter), Hans Turkesteen (vice-voorzitter), Aart Hendriks en Erica Bakkum

Toegevoegd adviseur

De Raad van Toezicht heeft eveneens besloten de heer Roelof Konterman aan te stellen als extern adviseur en tijdelijk toe te voegen aan de Raad van Toezicht. Deze benoeming is ingegeven door de behoefte van de Raad van Toezicht om zich te versterken op het snijvlak van gezondheidszorg expertise, strategische visie en bestuurlijke ervaring. Roelof Konterman is voormalig vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea en heeft een brede ervaring als bestuurder. Tevens heeft hij ervaring als toezichthouder in binnen- en buitenlandse ondernemingen.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen