26 januari: Dag van het respect voor de zorg

Array

Vandaag, 26 januari, is het voor het derde jaar op rij, de Dag van het werkplezier in de zorg. Dat terwijl coronahooligans onze maatschappij proberen te ontwrichten en zelf ziekenhuizen worden “aangevallen”. Een dag waarin er normaal gesproken het prachtige zorgvak vieren met zorgprofessionals uit alle lagen en alle branches in de zorg. Dit jaar staat deze dag geheel in het teken van respect en waardering voor de zorg en is daarom omgedoopt tot Dag van het respect voor de zorg. Want het voelt vreemd, om het in deze nijpende tijden over werkplezier te hebben. Toch staat dit thema wel centraal. Want ook, of misschien wel juist in coronatijd ontstaan bij zorgorganisaties ook vele mooie initiatieven die het werken in de zorg plezieriger of lichter maken. Dit is te zien aan de vele ingestuurde initiatieven voor onze Nationale HR Zorg Award. Daarnaast is de Dag van het respect voor de zorg bedoeld om de zorg een hart onder de riem te steken, door ook aandacht te hebben voor de lichtpuntjes, hoe klein ook.

online show

Er is vandaag een online show: een ochtendprogramma vanaf 09.00 uur, gepresenteerd door Sabine Uitslag, met verschillende inspirerende sprekers van binnen en buiten de zorg, waarin we alle inzendingen voor de Nationale HR Zorg Award in de spotlights zetten. Vanaf vandaag onthullen we stapsgewijs de sprekers via LinkedIn! Aanmelden voor de show kan al!Aanmelden online show 26 januari

in het land

Ieder jaar roept FWG zorgorganisaties op om iets voor hun medewerkers te organiseren op de Dag van het werkplezier. We kunnen ons voorstellen dat iets groots optuigen nu niet mogelijk en niet zo gepast is. FWG roept echter toch alle zorgorganisaties in Nederland op om 26 januari 2021 extra stil te staan bij het werkplezier van hun medewerkers en het waardevolle zorgvak dat zij uitoefenen. Het is dé dag voor aandacht, waardering en respect.

Meer over de Dag van het respect voor de zorg

Bron: FWG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen