Nederlander betaalt in 2021 150 euro meer voor zorgverzekering

Nederlanders betalen in 2021 per jaar gemiddeld 150 euro meer voor hun zorgverzekering. Dit blijkt uit de Datamonitor Zorgverzekeringen 2021 van vergelijkingssite Geld.nl. In 2021 betalen mensen gemiddeld 150,66 euro premie per maand. In 2020 betaalden mensen nog gemiddeld 138,32 euro premie per maand voor hun zorgverzekering. De kosten voor een zorgverzekering zijn gemiddeld dus met 9 procent gestegen.

De stijgende zorgpremies zorgden er ook voor dat de mensen die hun zorgverzekering vergelijken en overstapten kritischer keken naar hun zorgverzekering en probeerden te besparen. Voor 2021 koos 71 procent voor een aanvullende verzekering, terwijl in 2020 nog 81 procent een aanvullende verzekering afsloot. Daarnaast verhoogde bijna een kwart van de overstappers (24,7 procent) het eigen risico. Dat deed in 2020 nog 18,5 procent.

Over het zorgverzekering onderzoek

Op het gebied van zorgverzekeringen houdt Geld.nl elk jaar nauwgezet de premieontwikkeling in de gaten. Aan de hand van 5.000 aanvragen in het zorgseizoen 2021 (tussen half november en 31 december 2020) analyseerden Geld.nl welke keuzes consumenten hebben gemaakt rondom hun zorgverzekering voor 2021. Ook onderzochten ze welke keuzes mensen maken rondom hun zorgverzekering.

De cijfers van 2021 zijn afgezet tegen de cijfers van het vorige jaar. Ook is er gekeken naar de belangrijkste verschillen tussen de provincies en het verschil tussen mannen en vrouwen. Bekijk hier alle resultaten.

Bron: Geld.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen