Podotherapeuten organiseren gratis online diabetes voetenquiz ter preventie van voetwonden

Eén op de vier diabetespatiënten heeft te maken met een slechte doorbloeding en een verminderd gevoel in de voeten. De kans op slecht genezende voetwonden met een risico op amputatie neemt daarom toe. Om mensen met diabetes op een interactieve manier te ondersteunen, organiseert RondOm Podotherapeuten op 31 maart een LIVE online voetenquiz (met alleen maar winnaars) om kennis en juiste voetzorg te delen.

Belasting op zorgsysteem

Twee tot drie procent van de totale diabetes mellitus populatie heeft last van een voetwond. Deze wonden hebben vaak een slechte genezingstendens met een genezingstijd van meestal twee tot vijf maanden. Daarnaast hebben ze een intensieve behandeling nodig, gaan vaak gepaard met langdurige ziekenhuisopnames en resulteren in verlies van mobiliteit en kwaliteit van leven. Zowel voor mensen met diabetes mellitus als het zorgsysteem is de belasting groot. De Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 beveelt aan om deze mensen juist te adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Om hier op een leuke innovatieve wijze vorm aan te geven gaat RondOm Podotherapeuten bijdragen aan dit maatschappelijk probleem.

De online quiz

Tijdens een interactieve quizavond komen er veel interessante quizvragen aan bod, die men vanuit de huiskamer kan beantwoorden’’, vertelt Laura Zantboer (diabetespodotherapeut bij RondOm Podotherapeuten). Daarnaast zullen ook andere experts op het gebied van de onderste extremiteiten antwoorden met de kijkers bespreken. Laura: ‘’Zo hopen we samen veel problemen te voorkomen door kennis en ervaringen te delen.’’ 

Aanmelden


Heeft u diabetes en wilt u voetproblemen voorkomen? Test (en verbeter) uw kennis tijdens de (gratis) online quiz over de diabetische voet op 31 maart om 19:00 u. Aanmelden via:  www.rondompodotherapeuten.nl/quiz

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen