Live sessie ‘Rekenmodellen en het Coronavirus’

Array

Op 30 maart organiseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  een live sessie waarin deskundigen Jacco Wallinga, Susan van den Hof en Jaap van Dissel uitleggen hoe het RIVM rekenmodellen gebruikt in de aanpak van het coronavirus.

Hoe kun je rekenen aan een virus? Wat voegt het toe aan de harde feiten en cijfers die we al hebben? Waarom gebruikt het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  dan toch rekenmodellen in de strijd tegen het coronavirus?

Rekenmodellen Coronavirus

Tijdens een live sessie op dinsdag 30 maart 2021, om 16.00 uur, leggen Jacco Wallinga, Susan van den Hof en Jaap van Dissel het uit. Diederik Jekel, wetenschapsjournalist, presenteert. Kijk ook!

Sinds het begin van de uitbraak van het coronavirus SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2 is er aandacht voor de berekeningen van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Ze spelen een belangrijke rol in de adviezen van het Outbreak Management Team  aan het kabinet. Maar hoe komen ze tot stand?

Het RIVM verzamelt voortdurend gegevens over het virus. Het aantal mensen dat zich laat testen, het aantal mensen dat wordt opgenomen in de ziekenhuizen en op de intensive care (IC intensive care ). We onderzoeken hoe het virus zich gedraagt en verspreidt. Met behulp van deze informatie kan het RIVM allerlei scenario’s doorrekenen. Zo kan Nederland zich zo goed mogelijk voorbereiden op wat mogelijk nog komen gaat. We gebruiken daarbij rekenmodellen. Waarom we dat doen, hoe het werkt en welke onzekerheden dit met zich meebrengt leggen we uit tijdens deze live sessie. Diederik Jekel, wetenschapsjournalist, vraagt het aan onze experts.

Volg de live sessie op 30 maart 2021 live via ons YouTube– en Facebookkanaal. Heb je ook vragen aan onze experts, laat het ons weten via onze sociale media kanalen.

Bron: RIVM

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen