Documentaire ‘Wat kan je wel!?’?genomineerd voor de NL Awards

De documentaire?‘Wat kan je wel!?’, een samenwerking tussen Omroep Brabant en SDW, is genomineerd voor de NL Awards. De NL Awards zijn de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. ‘Wat kan je wel!?’ is hiervoor ingezonden door Omroep Brabant. We zijn genomineerd in de categorie ‘beste videoproductie 2020’. De online uitreiking vindt plaats op 27 mei. 

Ontwapenend

De jury, onder leiding van Dionne Stax, zei over de serie: “Ontwapenend, je gaat van de mensen houden”.? Ook SDW bestuurder Ingrid van Huijkelom is erg blij met de nominatie “Wij zijn natuurlijk erg trots op deze nominatie, maar nog veel trotser zijn wij op Alex, Co, George, Gert Willem, Mila,Monique en Nelly en hun begeleiders voor het delen van hun bijzondere verhalen”. 

In de achtdelige serie volgen we zeven van onze cliënten ?tijdens een belangrijk moment in hun leven. We richten? ons hierbij? niet op de beperkingen van onze cliënten, maar juist op wat ze wél kunnen. Met de positief ingestoken documentairereeks dragen we bij aan de inclusiviteit en positieve beeldvorming over mensen met een beperking. Alle afleveringen en meer informatie over de serie zijn te vinden op www.sdw.nl/watkanjewel

Naast ‘Wat kan je wel!?‘?zijn genomineerd ‘Daar praten we niet meer over’; een intiem document over de brand tijdens oudejaarsnacht in Volendam en ‘Verre vrienden’; een zoektocht van twee neven en tevens vrienden over hoe vriendschappen verlopen als je uit je vertrouwde omgeving vertrekt. Meer over de NL Awards en de nominaties ?is te lezen op https://www.stichtingrpo.nl/nominaties_nlawards2020/.? 

Over SDW?? 

SDW staat voor een inclusieve samenleving en bestaat 30 jaar. SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand op gebied van wonen, leven, leren en werken. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zo kunnen deze kwetsbare burgers meedraaien in de maatschappij en leven zoals zij dat willen. We hebben daarvoor verschillende expertises in huis en we werken samen met het netwerk van de cliënt en betrokken organisaties. SDW ondersteunt ongeveer 1700 cliënten en heeft circa 300 vrijwilligers en 920 medewerkers. Meer informatie is te vinden op?www.sdw.nl.???? 

Foto-onderschrift: De hoofdrolspelers van ‘Wat kan je wel!?’.

Bron: BMO Communicatie