Het is allemaal jouw schuld – In verbinding naar een respectvolle scheiding

Bijna 40% van alle huwelijken eindigt in een scheiding
? De verstandhouding tijdens en na een scheiding is steeds vaker slecht
? Ook het fenomeen ouderverstoting neemt toe
Het is allemaal jouw schuld is het eerste (ex)relatie-boek
dat eerst naar jouw aandeel kijkt en vervolgens de
communicatie met de ander verbetert.
Met de kennis uit Het is allemaal jouw schuld haal je als
het ware je relatie-rijbewijs: je beheerst de theorie en gaat
daarmee goed voorbereid de relatie-weg op.
Of neemt op een goede manier afscheid van elkaar.
99% van de klanten van Willemijn van Strien had gewild dat ze dit eerder hadden geweten.
Willemijn is psycholoog, pedagoog, relatietherapeut, communicatiedeskundige en overlegscheidingscoach met een eigen praktijk. Ook is zij bestuurslid van de stichting Overlegscheiding en werkt zij samen met advocaten en andere specialisten om respectvol scheiden te bevorderen.
‘’Het is mijn streven relaties in elke fase te verbeteren door betere communicatie.
En voor relaties in de echtscheidingsfase te zorgen voor ontbinding in verbinding. In verbinding scheiden is namelijk bepalend voor hoe het kind zich ontwikkelt en later zelf relaties aangaat.
Dit is een van mijn belangrijkste drijfveren bij het uitoefenen van mijn vak en voor het schrijven van dit boek. Maar ook om ex-echtelieden zelf te helpen goed afscheid van elkaar te nemen waardoor ze beter in staat zijn een nieuwe relatie met elkaar en met een nieuwe partner op te bouwen.’’


Het is allemaal jouw schuld is bedoeld voor ALLE relaties in ELKE fase
Het biedt universele en bewezen handvatten in de vorm van achtergrondinformatie en oefeningen om de relaties in je leven te verbeteren, zelfs als een scheiding onvermijdelijk is. Zodat je misschien niet meer als geliefden, maar wel als ouders een blijvend goede relatie kunt hebben.
Uiteindelijk gaat het in al die problemen over communicatie. Als we de juiste handvatten aangereikt krijgen en leren toepassen op scholen, in therapieruimtes, of waar dan ook, kan er in alle relatieproblemen (privé of professioneel) een andere werkelijkheid ontstaan. Als je het op de oude niet werkende manier doet, krijg je dezelfde resultaten. Als je het op een nieuwe manier leert en doet, geef je jezelf werkelijk een kans op verandering. Het boek bestaat uit twee delen:

  1. Eerst ik met thema’s als: Persoonlijk leiderschap (Wie zit er achter het stuur van mijn leven?) Familieopstellingen, (aan wie of wat ben ik onbewust trouw) Wat doet er mee in de communicatie?,
    Wat heb ik altijd weer te leren? en Wat zijn mijn terugkerende valkuilen?
  2. Ik en de ander met thema’s als Relaties, Verstrikkingen in relaties, Do’s and don’ts in
    communicatie en Intimiteit. Het laatste hoofdstuk gaat over de overlegscheiding als vorm van respectvolle ontvlechting waarin dit geleerde toe te passen is.
    Het is allemaal jouw schuld | Willemijn van Strien | S2Uitgevers | 9789492528698| 25,-| Verschijnt 12 april

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen