Deelnemers gezocht voor onderzoek naar vermoeidheidsklachten COVID-19

Array

Ernstige en langdurige vermoeidheid komt veel voor bij mensen die COVID-19 hebben gehad. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en AmsterdamUMC doen samen onderzoek naar behandeling van deze vermoeidheidsklachten na COVID-19.  

Probleem na COVID-19

Vermoeidheid waar maar geen einde aan lijkt te komen. Veel mensen kampen met dit probleem na COVID-19. In het door ZonMW gefinancierde onderzoeksproject ReCOVer onderzoekt het Amsterdam UMC samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis of cognitieve gedragstherapie leidt tot een afname van deze vermoeidheid.

Het onderzoek start met een intakegesprek dat in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kan plaatsvinden. De verdere behandeling kan online worden gevolgd.

Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht. Mensen die nog ernstig moe zijn en willen meedoen aan de studiekunnen voor meer informatie kijken op de website www.moenacovid.nl.

Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen