Eerste gecertificeerde corona-antigeen-zelftest bereikt Europa

0
863
Fa. Technomed mit Hr. Moritz Bubik

technomed, een medisch-technologisch bedrijf uit Oostenrijk, heeft wereldwijd de eerste gecertificeerde COVID-19-antigeen-zelftest op de Europese markt gebracht – een precieze en betrouwbare mogelijkheid voor de eindgebruiker om zichzelf en zijn omgeving tegen de pandemie te beschermen. 

Controledienst TÜV SÜD Product Service GmbH heeft de corona-zelftest BOSON ‘Rapid SARS-CoV-2 Antigen Test Card’ volledig getest en gecertificeerd als de eerste antigeen-zelftest. Met de CE-certificering van zijn product verklaart de fabrikant dat zijn product aan alle wettelijke eisen voldoet. Het doel van het certificaat is te garanderen dat de fabrikant heeft voldaan aan alle fundamentele veiligheidseisen van de geldende EU-regelgeving, bijvoorbeeld voor medische hulpmiddelen, machines of persoonlijke beschermingsmiddelen.

Vooral bij producten voor het indammen van de pandemie zijn kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid essentiële criteria. Alleen door middel van een naadloos certificeringsproces kunnen bedrijven eindgebruikers het volledig betrouwbare, veilige en kwalitatief hoogwaardige product garanderen dat zij verwachten en verdienen.

“We zijn verheugd dat onze testkits nu de eerste EU-markten bereiken, zoals Italië, Finland, Zweden, Ierland, Slovenië, Polen, België en Spanje. Zo bieden we mensen een gebruiksvriendelijk instrument, waarmee ze zichzelf en hun omgeving tegen de pandemie kunnen beschermen”, aldus Dr. Moritz Bubik, directeur van technomed.

In Italië, Finland, Zweden, Ierland en Polen zullen de zelftests in grote aantallen beschikbaar zijn in apotheken, in de detailhandel en e-commerce. In Spanje en Slovenië zijn de zelftests alleen in apotheken te koop wegens de daar geldende regelgeving. De BOSON Rapid SARS-CoV-2-antigeentest wordt per stuk verkocht, maar ook in een verpakking van vijf of twintig stuks.

Wekelijks verlaten nu al ongeveer 20 miljoen tests de productielocatie. Technomed blijft zijn distributiekanalen uitbreiden om openbare instellingen, handelaars in farmaceutische producten en detailhandelszaken op betrouwbare wijze te kunnen bevoorraden.


Bron: technomed

Vorig artikelWat als je eerst AstraZeneca en dan Pfizer krijgt?
Volgend artikelPilot helpt startups essentieel personeel uit het buitenland te werven
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.