Ruime zorgkeuze inzichtelijk dankzij de ervaringen op ZorgkaartNederland. De 1 miljoenste staat nu online

Op ZorgkaartNederland.nl is deze week de miljoenste patiëntervaring geplaatst. Een mijlpaal voor alle patiënten in Nederland die zelf regie willen over hun zorg.

Op ZorgkaartNederland beschrijven mensen hoe zij hun zorgbehandeling hebben ervaren. Anderen kunnen met deze ‘waarderingen’ een weloverwogen keuze maken voor een ziekenhuis, fysio of tandarts. De miljoenste waardering is dan ook een mijlpaal voor iedereen die graag zelf beslist over de zorgaanbieder van zijn of haar keuze.BN’ers leven mee


Meer dan een miljoen bezoekers per maand profiteren op ZorgkaartNederland van de 1 miljoen waarderingen over de zorg van ruim 136.000 zorgaanbieders. Ook enkele bekende patiënten. Zij vieren daarom mee, via hun zelf opgenomen videoboodschap.

Tv-presentatrice Anita Witzier en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden kampen bijvoorbeeld zelf met respectievelijk reuma en de gevolgen van kanker. In hun videoboodschap feliciteren zij en enkele anderen daarom iedereen met de mogelijkheid om de 1 miljoen waarderingen op ZorgkaartNederland te gebruiken.

Olympisch kampioen volleybal Bas van de Goor benoemt ook de meerwaarde voor zorgverleners: “Het is goed dat mensen feedback geven waardoor de zorg alleen maar beter wordt. Ik weet zeker dat veel zorgverleners dankbaar zijn voor deze feedback.”

Anonieme waardering


Mevrouw Everaert uit Den Haag gaf de miljoenste waardering. Via een interview door meetbureau Zorgfocuz waardeerde ze anoniem haar verpleeghuis Huize Eykenburg. Voor deze feestelijke uitzondering hebben we mevrouw Everaert gevraagd of wij haar en Stichting Eykenburg publiekelijk mochten feliciteren. En ze reageerde blij verrast: “Hoe weten jullie nou weer dat ik de 1 miljoenste ben? Ik vind het geweldig!”

Dank aan alle inzenders


De miljoenste waardering is ook een mooie mijlpaal voor Patiëntenfederatie Nederland, initiatiefnemer en eigenaar van ZorgkaartNederland.

Directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie is dan ook trots. “Ik vind het fantastisch! Ik wil al die mensen die een waardering hebben geplaatst dan ook ontzettend bedanken. En ook de zorgverleners die dat hebben gestimuleerd.”
 
Wilt u ook uw ervaringen met de zorg delen? Het kan op http://www.zorgkaartnederland.nl/schrijf-een-waardering 

Bron: ZorgkaartNederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen

Overstapmogelijkheden patiënten bij huisartsen

Eerstelijn Patientempowerment - 20 februari , 2019 - 00:01

Convenant medicatie in Amsterdamse ziekenhuizen

Patientempowerment - 23 juni , 2014 - 14:31