Spreekuur pijnspecialisten Spaarne Gasthuis ook in IJmuiden

— De pijnspecialisten van het Spaarne Gasthuis draaien sinds kort ook spreekuur in IJmuiden. Zij doen dat een dagdeel per week in Huisartsenpraktijk ’t Plein 1945 105.  

Patiënten met verschillende vormen van chronische pijn, zoals rugklachten of neuropathische pijn kunnen worden verwezen naar deze locatie voor een consult en advies.


Aanvulling op zorg


Eveline Bartels, pijnspecialist in het Spaarne Gasthuis is enthousiast: “Dit is een prachtige aanvulling op onze zorg, want dan hoeven patiënten niet direct naar het ziekenhuis af te reizen. Mocht een (invasieve) behandeling nodig zijn, dan worden patiënten vooralsnog behandeld in het Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid of Hoofddorp.”

Voor Jan de Vries, die kampt met etalagebenen (vaatvernauwing van de beenslagader), is de polikliniek in IJmuiden een uitkomst: “Ik ben slecht ter been en afhankelijk van mijn dochter om naar het ziekenhuis af te reizen. Ik woon vlakbij deze huisartsenpraktijk, dus dat ik hier terecht kan is echt een uitkomst.”

De pijnspecialisten zijn ook beschikbaar voor overleg met de eerste lijn. Huisartsen, fysiotherapeuten en verloskundigen kunnen laagdrempelig om advies vragen over hun patiënten. De pijnpolikliniek is elke werkdag bereikbaar tussen 8:00 en 16:30 uur via (023) 224 0190.

Bron: Spaarne Gasthuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen