Digitale zorg wordt blijvend onderdeel van zorgaanbod regio Twente

Patiënten moeten bewuster worden van de mogelijkheden om digitale zorg te vragen en zorgverleners moeten het digitale aanbod uitbreiden. Dat zeggen Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en de Patiëntenfederatie Nederland. Medisch Spectrum Twente in Enschede ziet deze ontwikkeling ook, en we hebben de afgelopen periode gemerkt dat dit veel nieuwe mogelijkheden geeft. Daarom is een innovatie ambassadeur aangesteld, die als taak heeft de digitale zorgmogelijkheden voor patiënten te vergroten door intensievere samenwerking van (medische) professionals binnen en buiten het ziekenhuis. Deze samenwerking moet gestalte krijgen in de totstandkoming van een fieldlab voor digitale zorg. Zo willen we digitale zorg blijvend onderdeel maken van het totale zorgaanbod in de regio Twente.

Boony Thio is kinderarts bij Medisch Spectrum Twente

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen