Brandincident in Opslagruimte Biocartis in Mechelen, België

Array

Biocartis Group NV (de ‘Vennootschap’ of ‘Biocartis’) (Euronext Brussels: BCART) meldt dat er in de nacht van 30 juli 2021 brand is uitgebroken in één van de opslagruimtes van de Vennootschap in Mechelen, België.

Aanzienlijke schade

Niemand raakte gewond en alle medewerkers van Biocartis op de site waren veilig. Hoewel het brandincident aanzienlijke schade veroorzaakte aan de opslagruimte en de grondstoffenvoorraad, werd de productielijn (‘ML2’) die zich in het getroffen gebouw bevindt, niet beschadigd. De productie zal echter worden verstoord als gevolg van de structurele schade aan het gebouw door zowel de brand als de waterschade van de bluswerkzaamheden.

Biocartis evalueert momenteel de impact van de verloren grondstoffen op de productiecontinuïteit en bereidt een plan voor om de overdracht van de productie van productielijn ‘ML2’ in het getroffen gebouw naar productielijn ‘ML1’, die zich in een ander gebouw op de site in Mechelen bevindt, te maximaliseren. Daarnaast evalueert de Vennootschap de mogelijkheden om grondstoffen van verschillende leveranciers aan te kopen om zo de productievertraging tot een minimum te beperken.

Biocartis dankt de brandweer van Mechelen en het personeel van Biocartis voor hun snelle optreden en hun professionalisme bij de afhandeling van dit incident.

Verdere updates zullen indien nodig worden bekendgemaakt.

Bron: Biocartis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen