Juist bij slecht weer is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan’

Array

De WHO (World Health Organisation) erkent eindelijk dat groen goed is voor de geestelijke gezondheid en dat is echt een gewin. Het is tijd geworden dat er beleid komt op dit onderwerp. Groen is van levensbelang, niet alleen omdat bomen ervoor zorgen dat je kunt blijven ademen, maar ook om je hoofd gezond te houden. Natuur is een fantastische bron voor zowel fysieke als geestelijke gezondheid, die nu nog vrijwel continu over het hoofd wordt gezien.

Juist nu, in de herfst, is het belangrijk dat mensen naar buiten blijven gaan. Het wordt buiten kouder en natter en dat zorgt ervoor dat het toch verleidelijk is om onder je dekentje op de bank te kruipen. Door naar buiten te blijven gaan, voel je je echter veel energieker.

120 minuten per week

Voor IVN is dat de reden om de #2uurnatuur Challenge echt goed op de kaart te krijgen. Allerlei onderzoek toont aan dat tenminste 120 minuten per week doorbrengen in de natuur ontzettend goed voor je is. Naast fysieke fitheid zorgt het onder andere ook voor meer creativiteit, een betere concentratie en stemming.

De 3e herfstchallenge is deze week begonnen en al 20.000 mensen hebben zich aangemeld. Na de vorige editie van de #2uurnatuur Challenge zei bijna tachtig procent een positief effect op de gezondheid te ervaren.

Renske Visscher is expert Natuur en Gezondheid van IVN Natuureducatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen