Doorbreek angst en dwang bij je kind

In duidelijke taal en zonder een vleugje schuld, geeft Lebowitz ouders de sleutel om zichzelf en hun kinderen los te maken van overmatige angst. “Doorbreek angst en dwang bij je kind”..……, is een goed georganiseerde, herkenbare en onmisbare gids voor het SPACE-programma – (een unieke, krachtige, bewezen effectieve methode om angst bij kinderen (en jongeren)  te behandelen).
– Dawn Huebner,  PhD.

Ouderschap bij angstige kinderen en adolescenten betekent constante uitdagingen: “wanneer moeten ouders kinderen helpen angstwekkende situaties te vermijden, en wanneer moeten ze hen aanmoedigen hun angsten onder ogen te zien?” “Hoe kunnen ouders zelfstandigheid bevorderen?” “ Wat te doen wanneer de angst van het kind het hele gezinsleven overneemt? “

Doorbreek angst en dwang bij je kind is het enige boek dat een volledig oudergericht behandelprogramma biedt. Ouders zullen leren hoe ze de angst van hun kinderen kunnen verlichten door de manier te veranderen waarop ze zelf reageren op de symptomen van hun kinderen. Ouders hoeven zich niet bezig te houden met het gedrag van hun kinderen. In plaats daarvan wordt aan ouders getoond hoe ze hun eigen aanpassingsgedrag aan de angst van hun kind (waardoor angst kan floreren) kunnen vervangen door andere, meer ondersteunende reacties, gericht op acceptatie van de moeilijkheden en vertrouwen

Dit boek biedt duidelijke richtlijnen en praktische suggesties. Van het begrijpen van de angst en OCD van het kind tot het leren praten met een angstig kind, het vermijden van veelvoorkomende valstrikken en
-kuilen (zoals bijvoorbeeld overdreven beschermend of juist te veeleisend zijn) tot het opsporen van de manieren waarop ouders het angstige gedrag van een kind mogelijk hebben gefaciliteerd.  

Het boek bevat werkbladen om de beschreven suggesties in daden om te zetten. Ook is het voor professionals een handig instrument.

Eli R. Lebowitz, PhD, bestudeert en behandelt angst bij kinderen en adolescenten aan de Yale School of Medicine Child Study Centre.

SPACE, een bewezen effectief programma voor ouders
Eli R. Lebowitz

€ 29,95|  ISBN 9789085601319  |  288 pagina’s

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Recente artikelen