Commentaar op richtlijn Gezondheidsraad voor mensen met diabetes type 2

Onlangs kwam de Gezondheidsraad met nieuw advies voor mensen met diabetes type 2. Ook voor deze groep zijn de Richtlijnen goede voeding (zeg maar de Schijf van Vijf) geschikt, aldus de Raad. Als voormalige diabetespatiënt en oprichter van Je Leefstijl Als Medicijn, waardoor ik dagelijks contact heb met mensen met diabetes die met gezondheidsverbetering bezig zijn, roept het advies bij mij vooral veel vraagtekens op.

Met een aantal vooraanstaande wetenschappers en leden van onze raad van advies hebben we een reactie gestuurd naar de Gezondheidsraad ook die reactie heb ik bijgevoegd.

Maar het gaat dus om dit artikel dat ik heb geschreven namens duizenden mensen die wij vertegenwoordigen.

Bronnen:  

Wim Tilburgs

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen