Boostervaccinatie voor patiënten met een afspraak bij VieCuri

Vanaf woensdag 22 december is het voor patiënten die een afspraak hebben bij VieCuri Venlo mogelijk om aansluitend hun boostervaccinatie te laten zetten in het ziekenhuis. Op die manier helpt VieCuri de GGD om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren. Er is t/m vrijdag 14 januari een tijdelijke priklocatie in het ziekenhuis in Venlo.

We bieden de boostervaccinatie alléén aan voor patiënten die al een afspraak in VieCuri hebben. Dit geldt ook voor patiënten die bloed laten prikken in het ziekenhuis. Op deze manier kunt u uw ziekenhuisafspraak handig combineren met het zetten van de boosterprik. We willen géén extra toeloop naar VieCuri creëren, dus heeft u géén afspraak, dan komt u hiervoor niet in aanmerking. Hierop wordt gecontroleerd.

Verder geldt dat als u al een afspraak bij de GGD heeft gemaakt voor uw boosterprik, u naar de GGD dient te gaan. Ook al zou u misschien eerder bij VieCuri terecht kunnen.

Hoe kunt u bij VieCuri de boostervaccinatie verkrijgen?

·         U heeft een afspraak bij VieCuri Venlo en meldt u op de dag van uw afspraak bij onze vaccinatielocatie in Venlo.

·         U dient uw afsprakenbrief, uw identiteitsbewijs en uw VieCuri-patiëntenpasje te tonen. Heeft u geen afsprakenbrief of bent u die vergeten, dan kunnen we uw bewijs van een afspraak ook in de computer opzoeken.

·         U kunt een boostervaccinatie ontvangen als u 12 jaar of ouder bent én als uw laatste vaccinatie of besmetting minimaal 3 maanden geleden was.

·         U loopt een vragenlijst door over uw gezondheid. Als u gevaccineerd mag worden, wordt de prik gezet.

·         U krijgt na de vaccinatie een bevestigingskaart mee met daarop de gegevens over de vaccinatie. In de CoronaCheck-app kunt u zelf het bewijs van vaccinatie omzetten in een coronabewijs (ongeveer een week ná de vaccinatie zouden uw gegevens door het RIVM verwerkt moeten zijn).

·         De priklocatie voor patiënten is maandag t/m donderdag open van 9.00-17.00u en op vrijdag van 9.00-15.00u. Locatie: VieCuri Venlo, tegenover de apotheek op de begane grond (A1-100).

·         Er wordt gebruik gemaakt van het Pfizer/BioNTech-vaccin.

Snelle verspreiding van Omikron

De overheid geeft aan dat de opkomst van de Omikronvariant zeer zorgelijk is. De nieuwe variant verspreidt zich erg snel en kan tot een hoge piek in ziekenhuis- en intensive care-opnames leiden. Een piek die de zorgcapaciteit ruim kan overschrijden. Het RIVM geeft aan dat vaccineren essentieel is: “De hoogte van de piek en het aantal zieken en ziekenhuisopnames kunnen teruggebracht worden door zo veel mogelijk gevaccineerde mensen, zo snel mogelijk hun boosterprik te geven. Verder helpt het verhogen van de vaccinatiegraad onder nog niet-gevaccineerde personen.” Om deze redenen, wilt VieCuri graag de GGD meehelpen om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren.

Bron: VieCuri

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen