Hoe jij een zieke vriend(in) kunt steunen

Array

Als een vriend(in) ziek is wil je er het liefst voor diegene zijn. Vind je het lastig om te bedenken wat je kunt doen voor je zieke vriend(in)? Lees hier hoe jij kunt laten blijken dat je er voor hem/haar bent.

Communiceer


Geef aan dat je er bent voor je vriend(in). Stel voor om mee te gaan met afspraken en te helpen bij andere zaken. Als iemand langere tijd ziek is kan je verwachtingen over elkaar uitspreken zodat er geen miscommunicatie hierover ontstaat. Ondanks dat je vriend(in) ziek is moet je ook aan jezelf denken. Je kunt niet alles in je leven opzij gooien voor je vriendin. Door de verwachtingen te managen voorkom je teleurstellingen.


Dring jezelf niet op


Laat je vriend(in) in zijn/haar waarde en dring jezelf niet op. Als je te veel probeert te helpen kan diegene zich klein en onzeker voelen. Als jij je te veel opdringt kan dit een slechte invloed hebben op de verhoudingen in jullie vriendschap. Hierdoor kan jij jezelf meer als verzorger gaan opstellen. Je vriend(in) heeft ook behoefte aan een gevoel van zelfstandigheid. Ook heeft je vriend(in) soms behoefte aan tijd voor zichzelf. Het is belangrijk dat jullie gelijken blijven in jullie vriendschap.


Gedrag


Laat ook in je gedrag zien dat je er voor hem/haar bent. Gedrag bewijst vaak veel meer dan wat iemand zegt. Laat bijvoorbeeld een fruitmand bezorgen. Er zijn verschillende keuzes qua soorten fruitmanden. Zo kan je kiezen uit verschillende groottes van de fruitmand. Ook kan je kiezen voor een Healthy pakket of Healthy pakket Deluxe. Hier zit naast fruit andere producten in zoals notenmix, sap en chocolade in. Naast dat je hiermee laat zien dat je denkt aan je vriend(in) is een fruitmand ook gezond. Gezond eten is belangrijk bij elke ziekte. Door gezond en gevarieerd te eten krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen. Deze ondersteunen een gezond immuunsysteem. Dit is belangrijk voor het herstellen van een ziekte. Wil jij lekker met je vriend(in) een avondje film kijken zonder na te denken aan de ziekte? Dan is de ‘Get well soon’ movie box perfect. In deze box zit onder andere popcorn, sap en chocolade. Tevens zit er een cadeaubon in voor een hd film van Pathé thuis.

Het is belangrijk om te blijven praten met je vriend(in) over wat zijn/haar behoefte is. Als iemand langere tijd ziek is kan hij/zij het niet prettig vinden als het tijdens gesprekken constant over de ziekte gaan. Hierdoor he

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen