Derde somnoloog in Ziekenhuis Rivierenland

Array

Steeds meer mensen hebben last van slaapproblemen. Om hen de best mogelijke zorg te bieden, zijn in het Slaapcentrum van Ziekenhuis Rivierenland somnologen (slaapexperts) werkzaam. Somnologen zijn medisch specialisten die een extra opleiding in de slaapgeneeskunde hebben afgerond. Het team is nu uitgebreid met een derde somnoloog.

Neuroloog – somnoloog

Na Nicole Wijnberg (neuroloog-somnoloog) en Evelien Braam (longarts-somnoloog) mag nu ook Irene van Balken, neuroloog, zich officieel somnoloog noemen. Zij was de afgelopen twee jaar intensief bezig met het onderzoeken en behandelen van mensen met slaapproblemen. Inmiddels heeft ze van tweehonderd patiënten onderzoeksverslagen gemaakt en slaapadviezen gegeven. Onlangs legde zij met goed gevolg het examen tot somnoloog af bij de ESRS, de European Sleep Research Society.

Slaap is belangrijk

“Slaap is iets wat me al heel lang fascineert. Als je niet goed slaapt, functioneer je niet goed. Vermoeidheid, concentratiestoornissen, minder weerstand, hoofdpijn en geheugenklachten zijn vaak het gevolg. Met daardoor bijvoorbeeld uitval op het werk”, aldus Irene van Balken. “Goed slapen is enorm belangrijk voor het menselijk welzijn. Met relatief eenvoudige adviezen kunnen we al veel verbetering tot stand brengen en daardoor mensen echt een stukje beter maken. Belangrijk is allereerst heel goed dóórvragen als iemand slaapproblemen heeft. Dan komt vaak de oorzaak vanzelf naar boven.”

Maatwerk

In het Slaapcentrum van Ziekenhuis Rivierenland biedt een gespecialiseerd team onderzoek en behandeling aan bij uiteenlopende slaapproblemen. Zorgprofessionals van verschillende disciplines (vakgroepen) werken samen bij de aanpak van slaapproblemen. Dit betekent niet dat elke patiënt altijd met alle behandelaars te maken krijgt. Ieder mens is uniek en daarom is er altijd sprake van maatwerk. Het doel is iedereen met een slaapstoornis zo snel mogelijk een passend advies of behandeling te geven.

Bron: Ziekenhuis Rivierenland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen