(Basis)psycholoog oplossing voor GGZ-wachtlijst?

GGZ slaat alarm, Psyned breidt behandelcapaciteit uit met 300e psycholoog 
                                               
 
Waar wachten binnen de GGZ-instellingen al jaren de norm is, verwelkomt behandelorganisatie Psyned haar 300e psycholoog bij wie je, net zoals bij veel andere Psyned psychologen, zonder wachtlijst terecht kunt. Doordat de organisatie anders handelt dan anderen, sluiten steeds meer psychologen Nederland breed zich aan en maken ze samen grote impact op de alsmaar langer wordende wachtlijst. 
 
Vergeet de reguliere ‘huisarts-route’ 
”Een serieuze oplossing voor de noodoproep vanuit de GGZ” zoals zorgmanager en psycholoog Aerjen Tamminga de zorg van Psyned beschrijft. Want wat veel mensen zich niet realiseren, is dat je ook zonder verwijzing van de huisarts psychische hulp kunt krijgen. ”De enige route naar mentale zorg die bekend is, is die waar je eerst naar de huisarts gaat voor een verwijsbrief en vervolgens – in de meeste gevallen – op een GZ-wachtlijst terecht komt. Op basis van de meest recente data van Vektis (oktober 2021) is de wachttijd voor basis GGZ gemiddeld drie maanden en dat kan oplopen tot bijna een half jaar (in Drenthe). Terwijl dit wachten de situatie in veel gevallen verslechterd en er anderzijds duizenden (basis)psychologen in Nederland zijn waarbij je wél direct terecht kan voor goede zorg. Dit kan echt anders”. 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen