Robin Alma treedt toe tot Raad van Toezicht Zorgbalans

Zorgbalans verwelkomt op 1 januari 2022 Robin Alma als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Vanaf juli 2022 wordt hij tevens voorzitter van de Commissie Economisch Duurzaam. Hij neemt dan het stokje over van Marten de Bruine, die vanwege het einde van zijn termijn in 2022 zal aftreden. Robin Alma is voorzitter Raad van Bestuur van Humankind en vice-voorzitter Raad van Toezicht en lid audit committee van het Tergooi Medisch Centrum.

Achtergrond in de zorg

Robin Alma heeft Actuariële Wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en een MBA behaald aan INSEAD. Hij werkt al zo’n 20 jaar in de zorg. Als consultant heeft Alma een veelheid aan organisaties in de zorg ondersteund bij strategische uitdagingen. Daarna is hij als directeur/bestuurder achtereenvolgens actief geweest bij Groene Hart Ziekenhuis, Witte Kruis en Ambulancezorg Nederland. In elk van deze rollen was samenwerking van zorgorganisaties rondom de patiënt/cliënt een belangrijk terugkerend thema.

De speerpunten van Alma bij de Raad van Toezicht bij Zorgbalans zijn financiën, samenwerking binnen de zorgketen rondom de cliënt en vastgoed. Robin Alma: ‘Bij ouderenzorg komen veel onderdelen van de zorgketen samen. Het is echter van belang dat de oudere gezien blijft worden als een mens dat een fijn leven wil leiden, en daar wat hulp bij nodig heeft, en pas daarna als cliënt waar medische handelingen nodig zijn. Dit maakt het leven een stukje mooier en daar wil ik mij graag voor inzetten.’

Marlies Ott, voorzitter Raad van Toezicht Zorgbalans: ‘Ik ben zeer verheugd met de benoeming van Robin Alma en heb er alle vertrouwen in dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan ons toezicht, en een prettige collega zal zijn .’

Naast Robin Alma hebben Marlies Ott, Aad Koster, Gita Gallé, Marten de Bruine en Ton van Veen zitting in de Raad van Toezicht van Zorgbalans.

Bron: Zorgbalans

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen