Huisartsen roepen verzekeraar Zilveren Kruis op vergoedingen POH in stand te houden

Stop de afbraak van de POH’s, bezuinig niet op preventie en zorgcoördinatie

Huisartsen roepen verzekeraar Zilveren Kruis met een paginagrote krantenadvertentie op om de vergoedingen voor praktijkondersteuners te laten zoals ze zijn. Huisartsen vrezen er anders een groot financieel tekort met grote gevolgen.

POH

Praktijkondersteuners zijn niet meer weg te denken uit de huisartsenpraktijken. Zij hebben de tijd om aandacht te besteden aan preventie, overleg, zorgcoördinatie en case finding. Al deze belangrijke taken komen onder druk te staan, als de zorg vooral betaald moet worden uit consulten. voorgestelde manier van financieren van de POH’s, geen recht doet aan het werk van de praktijkondersteuners. Door financiering van de POH’s afhankelijk te maken van consulttarieven, komt veel niet-direct patiënt gebonden zorg in gevaar. Hierdoor dreigt de zorg het geld te volgen, in plaats van dat passende en efficiënte zorg fatsoenlijk betaald wordt. Nieuwe contracten en de NZA tariefsbeschikking gaan in per 1 april ingaan.

Huisartsen verzoeken Zilveren Kruis de huidige regeling te continueren en verlangen een nieuw voorstel me nieuwe tarieven.

Zilveren Kruis voorziet verlaging van werkdruk

Volgens Zilveren Kruis worden de zaken er juist beter op. “Omdat de activiteiten van de praktijkondersteuners declarabel worden, kunnen ze de huisarts meer ondersteunen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen