Nederlands biotechbedrijf Leyden Labs trekt binnen een jaar 165 miljoen euro financiering aan voor de strijd tegen virussen

Leyden Laboratories (Labs) maakt vandaag bekend dat het een nieuwe financiering heeft aangetrokken van €125 miljoen bij de bestaande investeerders Casdin Capital, GV (voorheen Google Ventures), F-Prime en Byers Capital/Brook Byers en de nieuwe investeerders Softbank, Invus en Bluebird Ventures. Deze ronde brengt de totale financiering van Leyden Labs op €165 miljoen. Bij de Series A investeringsronde in maart 2021 werd €40 miljoen aangetrokken. De financiering wordt aangewend voor de ontwikkeling van concrete producten tegen virussen in de luchtwegen zoals griep, verdere uitbreiding van de wetenschappelijke basis van Leyden Labs en de uitbreiding van het team en de laboratoria.

Leyden Labs CEO Koenraad Wiedhaup: “We moeten ons arsenaal aan middelen tegen toekomstige virale virussen uitbreiden, dat hebben we geleerd van de huidige COVID-19 pandemie. Wij werken aan de ontwikkeling van neussprays die het virus tegenhouden op de plaats waar het virus het lichaam binnenkomt: in de neus- en keelholte. Deze vorm van immuniteit in de slijmvliezen kan een onmiddellijke bescherming bieden en verschilt van alle reeds beschikbare aanpakken en technologieën in ontwikkeling. Deze financiering stelt ons in staat om ons portfolio verder te ontwikkelen.”

Exclusieve samenwerking Janssen Pharmaceuticals

Leyden Labs maakt ook bekend dat het een exclusieve samenwerking met Janssen Pharmaceuticals is aangegaan. Dit betreft de ontwikkeling van een antilichaam dat middels een neusspray beschermt tegen de twee griepstammen A en B. Deze ontwikkeling sluit aan bij de missie van Leyden Labs om mensen met een enkele neusspray in één keer te beschermen tegen alle varianten van het griepvirus. Met de samenwerking beoogt Leyden Labs zo snel mogelijk met klinische testen te starten met het zogeheten CR9114 antilichaam.

Bron: Leyden Labs

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen