FNV maandag in gesprek met minister Helder over Long Covid onder zorgprofessionals

Aanstaande maandag 31 januari, is FNV-vicevoorzitter Kitty Jong samen met enkele zorgverleners die long covid hebben opgelopen, uitgenodigd bij minister Helder voor Langdurige Zorg & Sport. Aanleiding voor het gesprek is het afgelopen zaterdag gepubliceerde FNV-rapport over de maatschappelijke en financiële problemen, waar zorgverleners met long covid tegen aan lopen.

Uit het meldpunt dat FNV Zorg & Welzijn eind december startte, blijkt dat minimaal 500 zorgverleners, die waarschijnlijk op het werk besmet zijn geraakt, binnenkort hun baan dreigen te verliezen omdat ze dan langer dan twee jaar ziek zijn. Maar ook in het tweede ziektejaar valt al een groot deel van het inkomen weg en maken long covidpatiënten veel kosten. Bijvoorbeeld voor revalidatie dat niet vergoed wordt door de zorgverzekeraars. De FNV wil dat er een oplossing voor deze groep mensen komt die in de frontlinie stonden. Een tegemoetkomingsfonds vanuit de overheid is één van de voorstellen die de FNV hiervoor doet.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen