GGG-congres 2022: 10 jaar onderweg! op donderdag 31 maart

Programma bekend en inschrijving geopend

Het GGG-congres vindt dit jaar plaats op donderdag 31 maart 2022.

Het programma is bekend en de inschrijving is geopend.
Wij hopen natuurlijk het GGG-congres 2022 als fysieke bijeenkomst te kunnen organiseren. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen onverhoopt niet mogelijk zijn, dan laten we dit tijdig weten en schakelen we over op een online versie.

Op donderdag 31 maart 2022 organiseert ZonMw het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen: 10 jaar onderweg!

Het jaarlijkse GGG-congres besteedt aandacht aan de actualiteit rondom gepast gebruik van geneesmiddelen. Het congres heeft tot doel het halen, brengen en delen van kennis en het opdoen van inspiratie vanuit een veelheid aan aspecten rondom (onderzoek naar) geneesmiddelen. Omdat het GGG-programma 10 jaar bestaat zullen we daar tijdens dit congres ook veel aandacht aan besteden. Meer dan ooit komen opbrengsten en impact vanuit lopende en afgeronde onderzoeksprojecten aan de orde. We hebben voor u een uitdagend en divers programma samengesteld op een nieuwe locatie.

Plenaire thema’s: FAST en 10 jaar GGG


Tijdens de plenaire ochtendsessie staat FAST centraal. Een mooi en toepasselijk acroniem voor ‘Future Affordable and Sustainable Therapies’; een onafhankelijk nationaal platform voor innovatieve therapieontwikkeling, dat bestaande activiteiten met elkaar verbindt en nieuwe activiteiten initieert om het gehele proces van therapieontwikkeling te ondersteunen en optimaliseren. Diverse betrokkenen vanuit dit vernieuwende initiatief, ondersteund door de ministeries van VWS en EZ, gaan in op de positionering en prioriteiten van FAST en hoe dit platform gaat zorgen voor ontsluiting van beschikbare kennis en expertise, optimalisatie van de infrastructuur en coördinatie van publieke middelen voor therapieontwikkeling. En hoe wordt aangesloten op internationale initiatieven en ontwikkelingen.

’s Middags komt plenair 10 jaar GGG-programma aan bod. Onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink wordt u meegenomen in het 10-jarig bestaan van het GGG-programma, van start tot heden en met natuurlijk ruimte voor de blik naar de toekomst. Het GGG-programma is tenslotte pas 10 jaar onderweg.

Het programma gekeken naar de subsessies is gevarieerd en belicht zoals altijd de resultaten van GGG-projecten en andere innovatieve onderzoeksprojecten. De onderwerpen variëren van opioïden, drug rediscovery en eHealth, tot big data, geneesmiddeleninformatie, afbouwstrategieën en dure geneesmiddelen.

Kom naar het GGG-congres 2022, ontmoet collega’s uit het brede veld van geneesmiddelen en wissel kennis met elkaar uit.

Kijk voor alle informatie en voor inschrijven:
GGG-congres 2022: 10 jaar onderweg!

Wilt u zich aanmelden?

Deelname aan het congres is kosteloos. Wel dient u zich vooraf in te schrijven.
U kunt zich tot donderdag 24 maart 2022, 9.00 uur aanmelden voor het congres.


In het aanmeldingsformulier geeft u aan welke sessies u wilt bijwonen.

Let op: Wanneer u zonder opgaaf van reden niet op het congres verschijnt, kunnen wij u een bedrag van € 50,- in rekening brengen voor de gemaakte kosten.

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd op basis van het programma:
huisartsen, medisch specialisten, openbare apothekers, ziekenhuisapothekers, apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten, verpleegkundigen en verzorgenden en verpleegkundig specialist.

Vragen & informatie


Heeft u inhoudelijke vragen over de dag zelf, dan kunt u terecht bij de communicatiemedewerkers van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen:


Alle informatie is te vinden op: https://publicaties.zonmw.nl/congres-goed-gebruik-geneesmiddelen-programma-2022/

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen