Overeenstemming Feeture groep en OIM Orthopedie over overname orthopedische schoenen tak

Om de continuïteit van hoogwaardige orthopedische voetzorg te borgen wordt de tak van OIM Orthopedie die zich richt op het leveren van orthopedische schoenen en steunzolen overgenomen door de Feeture groep, daarover hebben de twee partijen overeenstemming bereikt. De overname vindt plaats onder voorbehoud van instemming van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De Feeture groep is het moederbedrijf van CYS, Penders Voetzorg en Penders Schoenen. OIM Orthopedie zal zelfstandig en sterker verder gaan als leverancier van orthopedische instrumenten en compressiezorg.

Een gedeelde visie op veranderingen in de orthopedische hulpmiddelenzorg

De Feeture groep en OIM Orthopedie vonden elkaar in een gedeelde visie op hoe in te spelen op ontwikkelingen in de markt. “In de huidige uitdagende marktomstandigheden voor orthopedische schoenbedrijven waarin kosten stijgen en de tarieven dalen die wij in rekening mogen brengen, is alleen een groot marktaandeel in combinatie met de productiekracht van een fabrikant een toekomstbestendige combinatie.”, aldus Jeroen Nijhuis, Algemeen directeur van OIM Orthopedie. Het bedrijf CYS dat valt onder De Feeture groep, is zo’n fabrikant. De Feeture groep en OIM Orthopedie kwamen met elkaar in gesprek en dat leidde tot overeenstemming over deze overname. “We zijn blij dat we elkaar hebben gevonden, want door deze overname ontstaat een ijzersterke combinatie. We worden straks de grootste aanbieder van orthopedische voetzorg in Nederland en maken zelf orthopedische schoenen”, aldus Dorenda Nefkens, Algemeen directeur van Feeture Voetzorg.

Positieve impact voor medewerkers, patiënten en verwijzers

De naam van de schoenentak zal OIM Voetzorg worden. Voor medewerkers die meegaan met het bedrijfsonderdeel dat wordt overgenomen zal gelden dat zij hun huidige arbeidsvoorwaarden behouden. Er vallen geen ontslagen. Bovendien blijven de medewerkers op dezelfde locaties werken, naast hun voormalig collega’s van OIM Orthopedie, voor dezelfde artsen en patiënten. Dorenda: “OIM Orthopedie levert hoogwaardige orthopedische hulpmiddelenzorg en vaak gaat het daarbij om complexe zorg. Wij vinden het belangrijk dat dat goed doorloopt, want daar zijn artsen, patiënten en zorgverzekeraars bij gebaat.”. De Feeture groep verwacht op termijn voordelen uit schaalgrootte en innovatie te halen die positieve impact zullen hebben voor zowel medewerkers, patiënten als voorschrijvers.

Vertrouwen in de toekomst

Dorenda Nefkens: “Alle aandacht en elke euro gaat bij ons naar voetzorg en de orthopedische schoenen die daarbij horen. Zo’n focus is noodzakelijk en duidelijk voor iedereen.” Jeroen Nijhuis: “Deze ontwikkeling borgt dat hoogwaardige orthopedische voetzorg beschikbaar blijft voor patiënten en verwijzers. OIM Orthopedie gaat verder als leverancier van orthopedische instrumenten en compressiezorg en wij zien met onze hernieuwde focus – net als de Feeture groep – de toekomst met vertrouwen tegemoet.” De overname is voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Bron: OIM Orthopedie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen