Natuurlijke supplementen proberen? Dit moet je weten

Wil je dagelijks meer voedingsstoffen binnen krijgen en je lichaam een boost geven? Dan zijn supplementen misschien iets voor jou. Ze helpen je gezond te blijven en doen veel goeds voor verschillende delen van je lichaam. Elk supplement heeft weer andere lichamelijke voordelen. Kijk daarom goed wat voor jou geschikt kan zijn.

Zorg er bovendien voor dat je de supplementen ergens koopt waar je er zeker van bent dat de kwaliteit goed is. Je wilt dat het supplement zo natuurlijk mogelijk is en dat er weinig aan is toegevoegd. Een goede optie is om te kijken bij De Kurkuma Specialist. Hier zijn veel soorten supplementen van goede kwaliteit verkrijgbaar.

Soorten supplementen

Er zijn oneindig veel supplementen die je zou kunnen proberen. De drie bekendste natuurlijke varianten zetten we voor je op een rijtje. Als je supplementen wilt proberen kun je kurkuma, magnesium of groenlipmossel kopen.

Kurkuma

Naast dat je het kunt gebruiken bij het koken, is kurkuma ook geschikt als supplement. Het staat bekend om de ontstekingsremmende functie en heeft een vrij intense werking. Ook voor organen kan kurkuma veel goeds doen. Het wordt wel aangeraden om je in de bijwerkingen te verdiepen en om te kijken of het voor jou geschikt is.

Groenlipmossel

Zoek je een supplement dat goed is voor pezen en gewrichten? Dan is de groenlipmossel ideaal. Deze mossel met groene rand groeit in de zuivere wateren bij Nieuw Zeeland. Als je af en toe groenlipmossel inneemt geef je je gewrichten een boost. Voor mensen met reuma of artrose is dit een ideaal supplement. Maar je zou het ook voor het behoud kunnen gebruiken. Ook dieren kunnen veel baat hebben bij het gebruiken van de groenlipmossel.

Magnesium

Een derde supplement dat door veel mensen wordt gebruikt is magnesium. Dit mineraal is voor veel dingen goed. Het draagt bij aan je botten, zenuwstelsel en hersenfuncties. Zo verstevigt het pezen en gewrichten en kun je je er beter mee concentreren. Het leuke is bovendien dat magnesium goed wordt opgenomen via je huid. Je kunt het mineraal oplossen in water en een voetenbadje opzetten om het tot je te nemen.

Het gebruik van supplementen

Supplementen kun je op verschillende manieren innemen. Vaak worden de natuurlijke ingrediënten gedroogd en verwerkt tot capsules die je kunt slikken. Het kan echter ook voorkomen dat je de supplementen in vloeibare vorm inneemt. Ook kan je bepaalde supplementen via je huid innemen. Dat is bijvoorbeeld bij magnesium het geval. Je lost het in dat geval op in water en neemt bijvoorbeeld een voetenbadje. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je over het algemeen pas na 3 maanden kunt bepalen of de supplementen de gewenste werking hebben.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen