‘Private-equitypartijen moeten zich betrokken opstellen binnen zorgorganisaties’

Het aantal overnames in de zorg door private equity-partijen stijgt de laatste jaren flink. Vorig jaar zat private equity achter bijna de helft van de overnames in de zorg, een jaar daarvoor was het een derde, blijkt uit onderzoek van Deloitte. De stijging van private equity-partijen in de zorg brengen noodzakelijke innovaties, digitalisering en verzakelijking met zich mee. Dit vraagt veel van het leiderschap van het bestuur: vernieuwing, maar ook veel aandacht voor de maatschappelijke context. Anders werkt het niet. In zorginstellingen, waar mensen de dienst leveren, heerst er een ‘zorg-DNA’. Dit houdt in dat mensen er met een drijfveer werken om andere mensen te willen helpen. Die motiveer je niet met innovatie, efficiency en groei. Dit vraagt als leider naast technische skills om geloofwaardige betrokkenheid bij deze missie om de organisatie/mensen echt mee te laten bewegen. Succesvol leiderschap binnen deze zorgorganisaties begint bij verantwoordelijkheid, verbindendheid en koersvastheid. Willem Dokkum, Partner, Ebbinge

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen