FNV: Duizenden mensen naar Malieveld tijdens historische staking jeugdzorg

Array

Het massaprotest van jeugdzorgwerkers op het Malieveld dinsdagmiddag 15 maart kan rekenen op de steun van duizenden actievoerders. De protestactie van de FNV tegen de stille schande die in de jeugdzorg gaande is, valt samen met een 24-uursstaking van jeugdzorgmedewerkers in heel Nederland. Daarmee belooft dit de grootste actie in de geschiedenis van de Nederlandse jeugdzorg te worden.

Malieveld


Niet alleen jeugdzorgwerkers maar ook ouders, jongeren, jeugdadvocaten, politici, docenten, studenten, (potentiële) gemeenteraadsleden en zzp’ers sluiten zich dinsdag aan bij het massaprotest op het Malieveld. Niet eerder was de animo om actie te voeren voor een betere jeugdzorg zo groot.

Ellende


FNV-bestuurder Jeugdzorg Maaike van der Aar : ‘Je ziet dat er in de samenleving iets aan het veranderen is. Waar jeugdzorgwerkers al jaren voor waarschuwen, is nu aan het gebeuren: het stelselmatig bezuinigen op jeugdzorg en het vasthouden aan een onwerkbaar stelsel heeft de zorg voor kwetsbare kinderen en jongeren zo uitgehold dat mensen er niet langer verantwoordelijk voor willen en kunnen zijn. En dat er nu wederom zonder plan en zonder zicht op drastische hervormingen bezuinigd moet worden, dat is volstrekt onacceptabel. Dit kabinet heeft geen idee wat het voor een ellende het aanricht.’

Bezuinigingen van tafel


FNV eist dat de voorgestelde bezuinigingen op de jeugdzorg van tafel gaan en wil verder onder meer dat rijksgeld voor jeugdzorg wordt geoormerkt, voordat het aan gemeenten wordt overgemaakt. Nu dreigen gemeenten het beschikbare geld ook aan andere dingen uit te geven. Ook moet de jeugdzorg drastisch hervormd worden en daarbij zouden de aanbevelingen van de SER en die van de FNV zoals verwoord in het manifest de Jeugdsprong als leidraad moeten gelden. Verder eist FNV dat er een eerlijke loonsverhoging komt voor al die mensen die ondanks de zware omstandigheden nog steeds hun belangrijke werk blijven doen.

Podiumprogramma


Het massaprotest vindt plaatst op dinsdag 15 maart van 13.00u tot 14.30u op het Malieveld. Sprekers zijn onder meer FNV-voorzitter Tuur Elzinga, staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen (13.15 uur), directeur van de VNG Leonard Geluk en directeur van Jeugdzorg Nederland Olaf Prinsen (14u). FNV-voorzitter Elzinga zal op het podium een bundel overhandigen aan de staatsecretaris met verhalen uit de dagelijkse praktijk. 

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen