Miljoenensubsidie voor PharmaNL vanuit het Nationaal Groeifonds

De groeifondsaanvraag van PharmaNL is onder voorwaarden goedgekeurd door het Nationaal Groeifonds. Dit geeft een belangrijke impuls aan nieuwe bedrijvigheid binnen de farmaceutische sector.


PharmaNL is verheugd met de toekenning onder voorwaarden van het Nationaal Groeifonds. Met de toekenning zet PharmaNL in op het versterken en opschalen van de onderzoeksfaciliteiten en het stimuleren van het bijbehorende menselijk kapitaal. Dit betekent een belangrijke impuls die nieuwe bedrijvigheid binnen de farmaceutische sector zal stimuleren, en dat is een belangrijke randvoorwaarde voor zowel innovatieve therapieontwikkeling als innovaties van productietechnologieën.Over PharmaNL

PharmaNL is een landelijk publiek-privaat consortium bestaande uit Leiden University / Leiden UMC, Campus Groningen, LIFE Cooperative, Pivot Park en in nauwe samenwerking met FAST. In oktober 2021 heeft het ministerie van VWS, met steun van het ministerie van EZK het voorstel PharmaNL ingediend bij het Nationaal Groeifonds. Het kabinet heeft op 14 april 2022 het advies van de commissie van het Nationaal Groeifonds overgenomen. Dit betekent dat PharmaNL van start gaat met tachtig miljoen subsidie vanuit het Nationaal Groeifonds om te investeren in onderzoeksfaciliteiten en menselijk kapitaal. 

“PharmaNL is uniek. Met dit consortium bundelen we de krachten om structureel de concurrentiekracht en concurrentiepositie van de Nederlandse farmaceutische waardeketen te versterken en faciliteren we de infrastructuur die nodig is voor de ontwikkeling, marktintroductie en beschikbaarheid van essentiële geneesmiddelen. Samen met stakeholders gaan we nu verder invulling geven aan de ambities van PharmaNL”, aldus Brigitte Drees, directeur Pivot Park Oss.

Bron: PharmaNL

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen