Stichting VvAA Rechtsbijstand mag nu ook optreden voor niet-verzekerden

Array

Per 1 juni 2022 treedt Stichting VvAA Rechtsbijstand als tweede partij toe tot het vijfjarige experiment van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) waarbij het voor advocaten in dienstbetrekking bij rechtsbijstandverzekeraars is toegestaan om ook voor niet-verzekerden op te treden.

Om deel te mogen nemen aan dit experiment moet het bestuur van een rechtsbijstandverzekeraar voor een meerderheid uit advocaten bestaan. Daar voldoet VvAA nu aan sinds de beëdiging tot advocaat van Sigrid Stevens, directeur VvAA juridisch advies en rechtsbijstand op 25 mei jl.

Door toetreding tot het experiment van de NOvA kan VvAA haar verzekerden en ook niet-verzekerden in het hele juridische traject bijstaan: van juridisch advies en waar mogelijk het voorkomen van juridische conflicten tot het procederen bij de hoogste gerechtelijke instanties. VvAA doet dit met ervaren advocaten en juristen die met hart voor de zorg werken.

Sigrid Stevens: “Bij VvAA kunnen zorgverleners en zorginstellingen rekenen op deskundig juridisch advies, met kennis van hun organisatie en de gezondheidszorg. Dagelijks lossen wij juridische vraagstukken voor (para)medici op. Wij bouwen hierbij op onze jarenlange ervaring als juridische dienstverlener in de zorg. De start van een advocatenkantoor helpt ons om onze klanten en leden full service in het juridische proces bij te kunnen staan, ook buiten de rechtsbijstandverzekering om.”

Bron: VvAA

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen