Margot Scheltema

Margot Scheltema nieuwe voorzitter Oogvereniging

Vandaag is Margot Scheltema beëdigd als nieuwe voorzitter van de Oogvereniging. Margot Scheltema is een van de invloedrijkste vrouwen van het Nederlandse bedrijfsleven. Margot Scheltema volgt Jan Vreeburg op, van wie de maximale termijn er na 9 jaar op zit.

Margot Scheltema: “Iedereen moet kunnen meedoen met de maatschappij. Maar dat gaat niet vanzelf: de Oogvereniging helpt graag mee.”

Bestuurlijke ervaring

Margot Scheltema is vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank.Daarnaast was ze commissaris van onder andere Schiphol, TNT Express, ASR, het Rijksmuseum, Triodos Bank en het CPB. Ze is slechtziend als gevolg van de oogaandoening retinitis pigmentosa (RP).

Margot Scheltema kijkt ernaar uit om haar ruime werk- en levenservaring in te zetten voor de Oogvereniging. “Sleutelwoorden zijn voor mij technologie, creativiteit en optimisme. Met elkaar zijn we sterker, bij elkaar voelen we ons beter.”

Inspiratie

Luuk-Jan Boon: “We zijn blij met Margot Scheltema als nieuwe voorzitter van de Oogvereniging. Ze heeft een groot netwerk en een enorme bestuurlijke ervaring. En als het gaat om oogaandoeningen weet ze waarover ze praat. Want ze heeft daar zelf dagelijks mee te maken. Met alles wat ze heeft bereikt in haar leven zal ze een geweldige inspiratie zijn voor iedereen binnen en buiten de Oogvereniging.” 

Afscheid Jan Vreeburg

De voorzittershamer is overgedragen tijdens de Verenigingsdag van de Oogvereniging op 18 juni in Houten. Van Jan Vreeburg is op een feestelijke manier afscheid genomen als voorzitter. Er was een programma met als sprekers onder anderen Jan Terlouw en Annette Nobuntu Mul. Michel Bezuijen, de Burgemeester van Zoetermeer, heeft Jan Vreeburg verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige en langdurige inzet voor de Oogvereniging, de voormalige Glaucoomvereniging en andere organisaties.

Over de Oogvereniging

De Oogvereniging biedt kansen voor mensen met een oogaandoening. Dat doen we door ervoor te zorgen dat ze de beste oogzorg krijgen en volwaardig kunnen meedoen in de maatschappij.

De Oogvereniging is hét aanspreekpunt voor vragen op het gebied van ogen, zien en niet (goed) zien. Wij delen informatie, behartigen belangen van mensen met een oogaandoening en brengen mensen in contact met elkaar.

Bron: De Oogvereniging

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Geef een antwoord

Recente artikelen