Reade tekent intentieverklaring voor een gezonder Nederland

Toine Vogels, Lid Raad van Bestuur bij Reade, heeft de intentieverklaring van Alliantie Voeding in de Zorg getekend. Reade onderstreept hiermee dat zij zich inzet voor een gezonder Nederland. Het expertisecentrum voor revalidatie en reumatologie realiseert actief een gezonder voedingsaanbod voor cliënten en medewerkers.

Focus op herstel


Het Nationaal Preventieakkoord zet in op gezondere voeding, een gezondere voedselomgeving en het eten van producten uit de Schijf van Vijf als de basis van een gezond voedingspatroon. De visie van Reade op eten en drinken kenmerkt zich door focus op herstel. Goede voeding betekent een verse bereiding en een variatie aan onbewerkte ingrediënten met veel groenten en fruit. Voedzaam eten waar je van geniet en dat een positieve bijdrage levert aan een gezonde leefstijl.

Goede voeding krijgt zichtbare plek


Goede voeding is belangrijk voor de gezondheidswinst en draagt bij aan het herstel van de cliënten van Reade en krijgt daarom een vaste, zichtbare plek in hun zorg- en dienstverlening. Het expertisecentrum is trots op alle veranderingen die de laatste twee jaar op dit gebied zijn gerealiseerd in samenwerking met partners Vitam en Wester & Van Doorn.


Reade is het expertisecentrum voor revalidatie en reumatologie in Amsterdam en omstreken. Iedereen sterk. Dat is onze overtuiging. Het is wat we onze cliënten en de mensen om hen heen willen laten ervaren. Juist ook als het leven tegenzit. Het staat daarnaast voor ons streven om iedereen die met ons in aanraking komt sterker te maken. Vooral door mensen, disciplines en invalshoeken met elkaar te verbinden.

We zijn specialisten in reumatologie en revalidatie. Wat revalidatie en reumatologie verbindt is de sterke focus op kwaliteit van leven en hoe je daar zelf vorm aan kunt geven, ondanks en binnen de beperkingen die ziekte, aandoening of letsel met zich meebrengt, tijdelijk dan wel blijvend. Dagelijks zetten ruim 800 medewerkers zich met plezier in om mensen te helpen het leven weer zo goed mogelijk op te pakken.

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen