Ruim 1 miljoen euro opgehaald met Kinderfonds sponsortochten voor ouders met ziek kind

Array

Impactvolle elfde editie 24-uurse sponsortochten voor Ronald McDonald Huizen zaterdagochtend 25 juni van start gegaan

Ruim 1.100 sportievelingen hebben samen 1.106.384 euro opgehaald met de 24-uurse sponsortochten HomeRide, HomeRun en HomeWalk van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers leggen dit weekend, 25 en 26 juni, wielrennend, hardlopend of wandelend honderden kilometers af binnen 24 uur. Dag en nacht, door heel Nederland. De opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Voorafgaand aan het startschot bij het ss Rotterdam zaterdagochtend heeft Robert ten Brink, ambassadeur van het Kinderfonds, het ingezamelde bedrag bekend gemaakt. Dit deed hij samen met onder meer Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Kinderfonds. Dankzij de opbrengst van HomeRide, HomeRun en HomeWalk kunnen ouders en hun zieke of zorgintensieve kind dicht bij elkaar zijn in de Ronald McDonald Huizen.

Impactvolle elfde editie 24-uurse sponsortochten voor Ronald McDonald HuizenRuim 1.100 sportievelingen hebben samen 1.106.504 euro opgehaald met de 24-uurse sponsortochten HomeRide, HomeRun en HomeWalk van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers leggen dit weekend wielrenne…

Dag en nacht doorzetten

De teams zijn zaterdag om 12.00 uur bij het ss Rotterdam vertrokken om binnen 24 uur 500 kilometer te wielrennen, 240 kilometer te hardlopen of 120 kilometer te wandelen. Non-stop, door weer en wind. Dat betekent urenlang doorzetten, afzien en elkaar er doorheen trekken. De tochten leiden door heel Nederland, van Rotterdam tot Arnhem en van Hoofddorp tot Zwolle. Op zondagmiddag arriveren de sporters bij de feestelijke finish, weer bij het ss Rotterdam. De duur van 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind: die gaat ook 24 uur per dag door.

Dicht bij elkaar

Directeur Westerlaken-Loos is verheugd dat na de coronatijden dit jaar HomeRide, HomeRun en HomeWalk weer een gezamenlijk event is. “Zo mooi om te zien dat al deze HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers na maandenlang voorbereiden dit weekend samen in actie komen. Met talloze vrijwilligers, sponsors en donateurs maken zij het verschil voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Hun inzet dit weekend betekenen duizenden overnachtingen voor gezinnen met een ziek of zorgintensief kind. Dat is fantastisch.”

Volg de tochten via HomeRadio

Het sportweekend is live te volgen via HomeRadio: 24 uur lang radio met verslag van het start- en finishmoment bij het ss Rotterdam, razende reporters in het hele land en verhalen van deelnemers en oud-gasten van de Huizen. Robert ten Brink keert daarbij eenmalig terug als dj: hij trapt de eerste uren van HomeRadio af. Naast Ten Brink zijn onder meeer Mark Labrand (Radio538), Tim Klijn (Radio Veronica) en Wouter van der Goes (NPO Radio 2) te horen. HomeRadio is in samenwerking met Talpa te luisteren via juke.nl of via de Juke-app.

Doneer of kom langs

Alle HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers zamelen geld in voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. De tellers lopen nog door tot en met 26 juni. Ook doneren? Ga naar homeride.nl/doneer . Of kom 25 en 26 juni bij een van de cheerpoints de deelnemers toejuichen.

Meer informatie over de drie tochten: homeride.nl, home-run.nl of homewalk.nl.  

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen