Ruggenmergstimulatie zorgt voor betere armfunctie

Artikel in Nature Neuroscience van vandaag toont potentieel van ARCIM-therapie om de mobiliteit van handen en armen te herstellen na dwarslaesie

ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWD), het medische technologiebedrijf dat therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met dwarslaesie, kondigt vandaag een publicatie in Nature Neuroscience aan, waarin het potentieel van ONWARD’s ARCIM-therapie wordt aangetoond voor het herstel van mobiliteit en functie in handen en armen na een dwarslaesie.

Als onderdeel van de reeks overeenkomsten inzake intellectuele eigendom met de EPFL, beschikt ONWARD over de rechten voor de ontwikkeling en commercialisering van cervicale ruggenmergstimulatietherapie ter verbetering van de hand- en armfunctie bij mensen met een dwarslaesie.

“We bereiden ons voor op de lancering van onze transcutane ARCEX-therapie voor het herstel van de hand- en armfunctie ergens in 2023,” aldus Dave Marver, CEO van ONWARD. “De bevindingen uit deze Nature Neuroscience-publicatie suggereren dat er ook een rol kan zijn weggelegd voor ARCIM-therapie om mensen met een dwarslaesie te helpen hun arm- en handfunctie te herstellen. De grotere precisie van de stimulatie die door onze implanteerbare ARCIM-therapie wordt geleverd, kan namelijk verdere voordelen bieden.”

“Kleine verbeteringen in de hand- en armfunctie bieden grote voordelen op het gebied van onafhankelijkheid en levenskwaliteit. De huidige benaderingen zoals functionele elektrische stimulatie (FES) veroorzaken vermoeidheid en slagen er niet in de driedimensionale bewegingen te ondersteunen die nodig zijn voor activiteiten van het dagelijks leven”, aldus Grégoire Courtine, professor aan de EPFL en co-auteur van het Nature Neuroscience-artikel. “ONWARD’s transcutane ARCEX-therapie zou een grote impact kunnen hebben als ze volgend jaar zoals verwacht op de markt komt, maar preklinisch onderzoek suggereert dat de implanteerbare ARCIM-therapie nog meer effect zou kunnen hebben. We kijken ernaar uit om deze aanpak in de komende maanden bij mensen te bestuderen.”

De publicatie bevat preklinisch onderzoek dat werd uitgevoerd door neurowetenschappers van de EPFL, de Universiteit van Fribourg en de Universiteit van Pittsburgh. Het onderzoeksinitiatief werd gesponsord door de Wyss Foundation, ONWARD, de Bertarelli Foundation, de Zwitserse National Science Foundation, en het Horizon 2020-programma van de Europese Unie.

Bezoek ONWD.com voor meer informatie over ONWARD’s ARC-therapie en de visie van het bedrijf om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met ruggenmergletsel.

Over ONWARD

ONWARD is een medisch technologiebedrijf dat innovatieve therapieën ontwikkelt om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met ruggenmergletsel. Het werk van ONWARD bouwt voort op meer dan tien jaar basiswetenschappelijk en preklinisch onderzoek dat is uitgevoerd in ’s werelds toonaangevende neurowetenschappelijke laboratoria. ONWARD’s ARC-therapie, die kan worden geleverd door implanteerbare (ARCIM) of externe (ARCEX) systemen, is ontworpen om gerichte, geprogrammeerde stimulatie van het ruggenmerg te leveren om beweging en andere functies te herstellen bij mensen met een dwarslaesie, waardoor uiteindelijk hun kwaliteit van leven wordt verbeterd. ONWARD heeft drie Breakthrough Device Designations ontvangen van de FDA, die zowel ARCIM als ARCEX omvatten. De eerste FDA-hoofdstudie van het bedrijf, Up-LIFT genaamd, voltooide de inschrijving in december 2021 met 65 proefpersonen over de hele wereld. Het bedrijf voltooide het eerste gebruik bij mensen van zijn ARCIM -neurostimulator in mei 2022.

ONWARD heeft zijn hoofdkantoor op de High Tech Campus in Eindhoven, Nederland. Het heeft een kantoor in het EPFL Innovation Park in Lausanne, Zwitserland en heeft een groeiende Amerikaanse aanwezigheid in Boston, Massachusetts, VS. Ga voor meer informatie over het bedrijf naar ONWD.com. Ga naar IR.ONWD.com om toegang te krijgen tot onze financiële kalender voor 2022.

Bron: ONWARD

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen