Opleiding Kinderverpleegkundige van ExpertCare Academy hbo-erkend door V&VN

Array

De vervolgopleiding Kinderverpleegkundige van ExpertCare Academy is CZO-erkend en ingeschaald op niveau NLQF-6. De V&VN heeft daarnaast besloten dat de opleiding voldoet aan normkader 2, gelijk aan een bachelor- of masteropleiding. Met het behalen van het diploma ben je nu kinderverpleegkundige met een diploma op hbo-niveau en mag je dus nu ook zelfstandig indiceren.

Kindzorg vindt steeds meer buiten het ziekenhuis plaats, thuis of op school. Zo kan een ziek kind ook participeren in de maatschappij, ondanks de ziekte. Deze verplaatsing vraagt wel andere kennis van kinderverpleegkundigen in de wijk. ExpertCare Academy schreef daarom een kinderverpleegkundige opleiding op hbo-niveau zowel gericht op extramurale als intramurale zorg. 

Hoewel de opleiding in 2018 al door het NLQF ingeschaald was op niveau 6 en de opleiding in 2020 CZO-erkend werd, was de opleiding door de V&VN nog niet erkend als hbo kinderverpleegkundige opleiding met hbo-competenties. Dit is nu wel het geval.

Van niveau 4 naar 6

Dit geeft een grote groep verpleegkundigen de kans zich als kinderverpleegkundige te scholen op hbo-niveau. Met niveau 4 kun je na het volgen van een transitie module van 3 maanden, starten aan deze opleiding op niveau 6. Na 1,5 jaar ben je dan gediplomeerd hbo-kinderverpleegkundige en kun je zowel in het ziekenhuis als daarbuiten aan de slag.  

Overige opleidingen

ExpertCare heeft meerdere opleidingen die ingeschaald zijn op niveau NLQF-6. Denk hierbij aan de vervolgopleidingen Dialyseverpleegkundige en Oncologieverpleegkundige. Voor deze opleidingen loopt de aanvraag voor de hbo-erkenning nog.

Vervolgopleiding Kinderverpleegkundige

Kinderen die thuis verpleegd kunnen worden, hebben steeds vaker complexe (medisch technische) zorg en ondersteuning nodig. Na het behalen van je diploma Kinderverpleegkundige kun jij complexe zorg leveren aan zorgvragers in de leeftijdscategorie 0 tot 18 jaar in zowel de intramurale als de extramurale zorgsetting (transmuraal). Je bent in staat om het herstel, de gezondheid, groei en ontwikkeling van baby’s, kinderen en jong volwassenen te bevorderen. Je weet welke preventieve maatregelen je kunt inzetten om de zelfredzaamheid en zelfregie van kinderen en hun ouders te versterken. Je hebt oog voor de totale keten van zorg rondom het zieke kind.

Bron: ExpertCare Academy

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen