Kuipers stelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor realisatie afspraken huisartsenzorg in integraal zorgakkoord

LHV vraagt VWS en ZN om extra garanties

Minister Kuipers van VWS stelt zich persoonlijk verantwoordelijk voor de realisatie van de afspraken over de huisartsenzorg in het integraal zorgakkoord. Die toezegging heeft de LHV na intensief overleg met de minister dit weekend gekregen. Ruim 3000 huisartsen vulden de LHV-peiling over het IZA in en lieten duidelijk weten zeer weinig vertrouwen te hebben in de realisatie van de afspraken. Het LHV-bestuur heeft begrip voor deze zorgen en heeft daarom om extra garanties gevraagd. Het woord is nu aan de landelijke ledenvergadering. Maandagavond 12 september neemt deze een besluit over het tekenen van het zorgakkoord, met deze toezegging van de minister.

Het LHV-bestuur tilt zwaar aan het gebrek aan vertrouwen in het IZA. Er is begrip voor de zorgen van huisartsen over de rol van zorgverzekeraars, de afdwingbaarheid van de afspraken en de nog uit te werken punten. In de laatste versie van het akkoord ziet het LHV-bestuur weliswaar passende oplossingen voor de urgente problemen in de huisartsenzorg, maar het gebrek aan vertrouwen in de uitvoering is groot omdat concrete uitwerking op sommige onderdelen ontbreekt. Intensief overleg met de minister, ZN en NZa heeft nu als resultaat dat de minister de huisartsen extra toezeggingen heeft gegeven die het vertrouwen moeten vergroten dat de afspraken in het zorgakkoord ook gerealiseerd worden en dat de toegezegde financiële middelen daadwerkelijk en volledig daar terecht komen waar ze voor bestemd zijn.

Landelijke ledenvergadering integraal zorgakkoord

Op maandagavond 12 september beoordeelt de landelijke ledenvergadering van de LHV het akkoord, en de nu toegevoegde brief van de minister met zijn toezegging. Met het advies van de leden en van het LHV-bestuur hierover neemt zij een besluit. Het woord is nu aan de landelijke ledenvergadering maandag aanstaande. We berichten u zo snel mogelijk na de ledenvergadering over het besluit.

Bron: LHV

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen