Bloedbank Leiden naar Einsteinweg 5

Bloed en plasma doneren in Leiden kan vanaf vandaag op de gloednieuwe locatie van Sanquin Bloedbank op Einsteinweg 5. De nieuwe, grotere vestiging is vijf dagen per week geopend.

In Leiden en omgeving zijn ruim 11.500 mensen bloeddonor en nog eens 3.400 mensen doneren plasma. De bestaande donors zijn de afgelopen tijd al op de hoogte gebracht van de verhuizing.

Naast bestaande donors hoopt Sanquin in de nieuwe vestiging ook nieuwe donors te verwelkomen. Mensen staan er niet vaak bij stil, maar één op de vier mensen in Nederland heeft ooit een bloedproduct nodig. En maar 2% van de Nederlanders is donor. Deze donors zijn levensreddend voor duizenden patiënten per jaar.

Manon de Graaf, teamleider van Sanquin Bloedbank in Leiden, is heel blij met de nieuwe vestiging: “Deze vestiging is groter, we gaan van 18 naar 21 stoelen waarop donors bloed of plasma kunnen geven. De locatie ligt vlakbij de snelweg, er is ruime parkeergelegenheid en de bus stopt voor deur. Wat ons betreft is deze plek een schot in de roos!”

Vanaf 19 september staat het team van Sanquin in Leiden klaar om oude én nieuwe donors met open armen te ontvangen op de nieuwe locatie.  

Bloed- en plasmadonors doneren een aantal keer per jaar. Om donor te worden moet je tussen de 18 en 65 jaar en gezond zijn.

Bron: Sanquin

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen