PGGM&CO laat mantelzorgers in zorg en welzijn stralen

‘Sterren van de Mantelzorg’ waardeert mantelzorgers extra op Dag van de Mantelzorg

Op 10 november -de Dag van de Mantelzorg- zet PGGM&CO mantelzorgers in de spotlights met de waarderingsactie ‘Sterren van de Mantelzorg’. Van 20 oktober t/m 6 november kunnen professionals én gepensioneerden die werk(t)en in zorg en welzijn worden genomineerd als ‘Ster van de Mantelzorg’. En worden werkgevers uitgenodigd om de actie bij hun medewerkers onder de aandacht te brengen.  Want 1 op de 3 medewerkers in zorg en welzijn is mantelzorger en van enorme waarde voor hun naaste én de maatschappij. Naast de eretitel ‘Ster van de Mantelzorg’ en een podium voor hun persoonlijke, inspirerende verhaal, maken genomineerden kans op twee wellnessbonnen voor de nodige, welverdiende ontspanning. Een onafhankelijke jury kiest op 10 november, 12 winnaars uit de aanmeldingen.

Henriette Davelaar, directeur van PGGM&CO: ‘We organiseren dezewaarderingsactie voor alle mantelzorgende medewerkers en gepensioneerden in zorg en welzijn. Zij zijn een lichtpuntje voor hun naaste en met hun zorg en steun van grote waarde voor onze maatschappij. Met deze actie laten we hen stralen. Met warme woorden, de eretitel ‘Ster van de Mantelzorg’ én stralende prijzen, die mantelzorgers de waardering, energie én plezier geven om te blijven shinen in de zorg voor hun naaste.’ 

Mantelzorgvriendelijk

‘Ook werkgevers in zorg en welzijn brengen we op de hoogte van de winactie en nodigen we uit om deze onder hun medewerkers onder de aandacht te brengen. Want binnen de sector zijn bovengemiddeld veel medewerkers actief als mantelzorger. We bieden werkgevers dan ook een podium voor hun verhaal over hoe zij een ‘mantelzorgvriendelijke organisatie’ zijn, als voorbeeld voor alle werkgevers in zorg en welzijn’, aldus Davelaar.

Over de actie

Iedereen kan Sterren van de mantelzorg aandragen via de website van PGGM&CO. Een jury kiest uit alle aanmeldingen 12 sterren voor de mantelzorg, 1 uit elke provincie. Op de Dag van de Mantelzorg wordt bekend gemaakt wie de 12 Sterren voor de Mantelzorg zijn. Zij ontvangen een wellnessbon voor zichzelf én een vriend, familielid, collega of partner. 

Bron: PGGM&CO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen