Prinses Beatrix bij viering 75 jaar Oogfonds

Array

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is donderdagavond 10 november in Flint Theater in Amersfoort aanwezig bij het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Oogfonds.

Tijdens de viering geven mensen met een visuele beperking en oogspecialisten toelichting op de impact van slechtziendheid en op de ontwikkelingen in de oogheelkunde. Prinses Beatrix opent het gala en spreekt met medewerkers van het Oogfonds over actuele projecten van het fonds, medisch-wetenschappelijk oogonderzoek en de behandeling van oogziekten. Voor alle aanwezigen die slechtziend of blind zijn, is het hele programma toegankelijk via live audiodescriptie. Een tolk beschrijft wat er te zien is op het podium en door deze extra uitleg is het programma voor mensen met een visuele beperking veel beter te volgen.

Het Oogfonds gelooft in een toekomst waarin iedereen kan blijven zien waar hij/zij van houdt. Het aantal mensen met een oogprobleem stijgt en de oplossing ligt in voorlichting, preventie en meer oogonderzoek. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen en behandelen van oogproblemen. Ook steunt de stichting patiëntenverenigingen in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking. Prinses Beatrix is sinds 1980 (42 jaar) beschermvrouwe van het Oogfonds.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen