UMC Utrecht bestraalt eerste patiënten op locatie bij St. Antonius Utrecht

Array

Het UMC Utrecht heeft een nieuwe behandellocatie voor het bestralen van patiënten bij het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Vandaag werd Cees Peek als allereerste patiënt bestraald. ‘Ik ben het proefkonijn’, zegt hij lachend. Hij is lovend over de nieuwe locatie. ‘Het is schoon en steriel met moderne apparaten. En ook hier zijn de laboranten geweldig’.

Tot nu toe gingen patiënten in de regio Midden-Nederland voor bestraling altijd naar de radiotherapieafdeling van het UMC Utrecht. Met deze uitbreiding kunnen sommige patiënten met kanker voortaan kiezen uit twee locaties in de regio waar ze alle behandelingen op één plek kunnen krijgen.

‘Ik heb zin om met mijn team aan de slag te gaan op de nieuwe behandellocatie bij het St. Antonius Ziekenhuis’, zegt Melissa de Kuijer, teamleider UMC Utrecht radiotherapie van de nieuwe locatie. ‘Een mooie ruimte met twee behandelunits met een bestralingstoestel.  Er is hard gewerkt door collega’s uit de beide ziekenhuizen en ik kijk er erg naar uit om patiënten hier nu te mogen ontvangen.’

Patiënten met kanker worden vaak meerdere keren bestraald. Afhankelijk van de vorm van kanker en hun persoonlijke situatie, hebben zij nu de mogelijkheid een locatie dichterbij huis te kiezen. Patiënten die in aanmerking komen voor bestraling op de behandellocatie bij het St. Antonius in Utrecht, krijgen die keuze door de behandelend arts aangeboden. Naar verwachting zijn dat zo’n 800 patiënten per jaar.

Samenwerking

Het UMC Utrecht en het St. Antonius Ziekenhuis werken al op meer gebieden samen. Bijvoorbeeld in het Regionaal Academisch Kankercentrum Utrecht voor de behandeling van tumoren in slokdarm, maag, alvleesklier, galblaas of lever. ‘Met deze extra behandellocatie voor bestralingen kunnen we de samenwerking op het gebied van kankerzorg en radiotherapie in de regio intensiveren.’

Bron: St. Antonius Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen