Het ZEVMB-paspoort is er, vraag het nu aan

Het ZEVMB-paspoort helpt ouders van kinderen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (#ZEVMB) om de zorg en ondersteuning voor hun kind te organiseren. Het hebben van het paspoort geeft aan dat is vastgesteld dat een kind ZEVMB heeft en dat ouders daarmee aanspraak kunnen maken op speciale afspraken.  

Het ZEVMB-paspoort bestaat uit drie delen: het ZEVMB-predicaat, afspraken en informatie.   

Het ZEVMB-predicaat laat zien dat een team van onafhankelijke experts heeft vastgesteld dat een kind tot de doelgroep ZEVMB behoort.   

  • In het deel ‘Afspraken’ staat beschreven waar houders van het ZEVMB-paspoort aanspraak op kunnen maken om zorg eenvoudiger te organiseren.   
  • In het ZEVMB-paspoort vind je links naar uitgebreide en actuele informatie op deze website.   

Ga naar de nieuwe website ZEVMB.nl waar je meer informatie vindt over het ZEVMB-paspoort, het -predicaat en de afspraken waar een ouders met een kind met ZEVMB aanspraak op kunnen maken. ZEVMB.nl is hét platform voor iedereen die informatie zoekt over zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB). Met het delen van kennis en het ontwikkelen van producten streven we ernaar gezinnen wezenlijk te kunnen ondersteunen. Op ZEVMB.nl vind je onder meer informatie van het programma Wij zien je Wel en Stichting 2CU. 

Bron: Wij zien je wel

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen