Beweegvriendelijke omgeving levert belangrijke bijdrage aan de gezonde stad’

Array

Uit de Gezonde Stad index van Arcadis blijkt dat de grootste steden steeds gezonder worden. Dat is goed nieuws. Ondanks dat er steeds meer aandacht is voor een omgeving waarin je kunt spelen, sporten en bewegen, valt er nog veel te winnen. Speelplekken, goede sportvoorzieningen, een openbare ruimte met ruimte om te sporten en bewegen en veel groen dragen bij aan een gezonde leefomgeving. Maar een omgeving waarin iedereen wordt gestimuleerd om de fiets te pakken in plaats van de auto, of toch dat ommetje te gaan lopen, vergt meer. Er moet ook ingezet wordt op de organisatie van sportieve activiteiten en het onderhoud van de voorzieningen. Met de Provinciale Statenverkiezing in aantocht en de groeiende aandacht voor de gezonde leefomgeving, liggen er kansen voor provincies en gemeenten om dit op korte termijn aan te pakken. Zowel met stedenbouwkundigen en planologen, als met buurtsportcoaches en de zorg. Inzetten op een beweegvriendelijke omgeving en activiteiten die meer mensen in beweging brengen, dragen bij aan gezonde en vitale inwoners. Met alle woningen die gebouwd moeten worden, de klimaatmaatregelen die genomen moeten worden en lessen die we geleerd hebben uit de coronapandemie moet hier aandacht voor blijven, willen we het prettig leefbaar houden in Nederland voor iedereen.

Ilja van Holsteijn, specialist Beweegvriendelijke Omgeving bij Kenniscentrum Sport & Bewegen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen