QR-code

Patiënten melden zich voortaan aan met QR-code!

Niet meer in de rij wachten bij de balie van de polikliniek, maar bij binnenkomst de QR-code scannen zodat de zorgverlener weet dat de patiënt er is! Vanaf vrijdag 9 december werkt het Catharina Ziekenhuis met aanmeldzuilen. Vanaf die dag melden patiënten zich aan via speciale zuilen bij de ingang van het ziekenhuis of checken thuis al online in via het patiëntenportaal MijnCatharina.nl.

Met het nieuwe systeem hebben patiënten meer inzicht in én regie over hun eigen persoonsgegevens. Is een patiënt geen held in de digitale wereld? Natuurlijk staan onze receptionisten en speciaal geschoolde vrijwilligers klaar om te helpen!

Voor het aanmelden is alleen een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlands rijbewijs, ID-kaart of verblijfsdocument) nodig. Zodra patiënten dit legitimatiebewijs scannen, worden hun persoonlijke gegevens zichtbaar op de zuil. Denk hierbij aan naam en adresgegevens. Deze gegevens kunnen zij controleren en, indien nodig, zelf aanpassen.

Afspraakticket

Na controle van de persoonlijke gegevens print de aanmeldzuil een dagticket. Hierop staat de tijd van de afspraak en het routenummer. Als de patiënt op die dag meerdere afspraken heeft, staan deze op hetzelfde dagticket vermeld. Met dit ticket loopt de patiënt naar de afdeling waar de afspraak plaatsvindt. Hier staat nog een zuil. Voor de afspraak meldt de patiënt zich bij die afdelingszuil door de QR-code op het dagticket te scannen. Zo weet de zorgverlener dat de patiënt is gearriveerd op de afdeling. De aanmeldzuil geeft ook aan in welke wachtkamer de patiënt kan plaatsnemen.

Aanmeldzuilen zijn niet nieuw in de ziekenhuiswereld. Een groot aantal ziekenhuizen ging ons voor. Met die ervaringen hebben we ons de afgelopen maanden zorgvuldig voorbereid om de nieuwe werkwijze zo goed mogelijk in te voeren. Daarnaast hebben patiënten de zuilen vooraf getest tijdens twee speciale avonden. Met hun waardevolle feedback hebben we het aanmelden verder verfijnd.

Hoe het aanmelden via de aanmeldzuilen of via online inchecken precies werkt?

Bron: CzE

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen