Dianet benoemt Marlies de Ruyter de Wildt – van Ditshuizen tot voorzitter Raad van Toezicht

Array

Met ingang van 1 januari 2023 is drs. M.E.C. (Marlies) de Ruyter de Wildt – van Ditshuizen benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Dianet. Zij volgt Ronald Schmidt op die twee termijnen van vier jaar voorzitter van de Raad van Toezicht is geweest. We zijn Ronald zeer erkentelijk voor zijn inzet en bijdrage en zullen zijn energieke en verbindende inbreng zeker missen. En tegelijkertijd zijn wij heel blij met de komst van Marlies. 
 
Marlies is de afgelopen twaalf jaar bestuurlijk en als commissaris actief in het domein gezondheid en zorg. Ze is managing partner en oprichter van adviesbureau BY Trust BV, een adviesbureau dat zich richt op de geloofwaardigheid van bestuur en organisatie. Daarnaast vervult ze de rol van vice-voorzitter Raad van Toezicht bij het Oogfonds.
“Met Marlies krijgen we een voorzitter met brede toezichthoudende ervaring in zowel de zorg als de private en goededoelensector en diepgaande expertise op het gebied van good governance en soft signals”, vertelt vice-voorzitter Evelien Bongers. “Met haar positieve drive verwelkomen we haar graag in ons team.”

Bron: Dianet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen