Vooraanstaande Psycholoog: vertrouw bij beslissingen altijd op je intuïtie!

De kracht van je intuïtie
Een ware eye-opener in een tijd waarin veel mensen vooral in hun hoofd zitten en te weinig vertrouwen op hun gevoel
.

We zijn gewend te denken dat je alleen een goede beslissing kunt nemen na een weloverwogen analyse van alle beschikbare feiten, maar is dat wel hoe het echt werkt?

In De kracht van je intuïtie laat de bekende psycholoog Gerd Gigerenzer je kennismaken met een heel nieuwe vorm van besluitvorming: door te vertrouwen op wat je intuïtie je ingeeft.
 
Door gebruik te maken van je cognitieve, emotionele en sociale vaardigheden kun je afzien van het tijdrovende vergaren van informatie en weet je onbewust wat je moet doen.
 
Vertrouw op je intuïtie en leer betere besluiten nemen.
Of het nu gaat om de schoolkeuze voor je kind, een nieuwe liefde of je gezondheid, leer hoe je intuïtie werkt en doe wat het beste voor je is.

wetenschappelijk onderbouwt

‘Gigerenzer beschikt over de gave om dingen uit te leggen en geeft de lezer regelmatig het bekende  Eurekagevoel.’ The Telegraph


Gerd Gigerenzer was hoogleraar psychologie aan de universiteit van Chicago en is momenteel directeur van het Centrum voor Aangepast Gedrag en Cognitie, verbonden aan het Pax Planck Instituut in Berlijn.
De kracht van je intuitie | Gerd Gigerenzer | 9789043926652 | € 21,99 | Verschijnt: 7 februari 2023
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen